Přílohy k pokrmům – 1.díl

V našem novém seriálu vám budeme postupně představovat netradiční přílohy k pokrmům. Vyzkoušejte rychlé smažené placičky se slaninou, mandlové brambory a nebo například rýžové krokety. Recepty naleznete právě v dnešním článku.

Přílohy

Bramborové placičkyse slaninou

2 až 3 malé brambory, 1 vejce, 1 lžička solamylu, sůl, pepř, slanina, olej na smažení

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vejce rošleháme, smícháme s bramborovými nudličkami, slaninou a lžičkou solamylu. Osolíme a opepříme podle chuti. Směs vlijeme do lívanečníku, aby nám vznikli malé placičky. Nezapomeňte je včas obrátit! Bramborové placičky poslouží jako rychlá příloha k pečené rybě či masovým směsím.

Mandlové brambory

700 g brambor, velká hrst loupaných nahrubo nasekaných mandlí, sůl, bílý mletý pepř, 1 středně velká cibule, jemně nasekaná petrželka, 100 ml smetany, 2 vejce, strouhaný muškátový oříšek. máslo na vymazání formy, olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mandle jemně osmahneme na oleji a přidáme je k nakrájeným bramborám. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme jemně nakrájenou cibulku s petrželkou a všechno dobře promícháme. Vložíme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme šlehačkou s rozšlehaným vejcem. Nakonec dle chuti okořeníme muškátovým oříškem. Pekáček vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova. Mandlové brambory jsou výborné k jehněčímu, skopovému nebo kuřecímu masu.

Smažené rýžové krokety

400 g vařené rýže, 100 g hladké mouky, 50 g másla, 3 dcl mléka, 2 dcl oleje, špetka muškátového květu, 1 lžička lněného semínka, 1 lžička sezamového semínka, sůl, mletý bílý pepř

Obal: mouka, vejce, mléko, strouhanka

Na másle zpěníme mouku a zalijeme ji vlažným mlékem. Dochutíme solí a pepřem. Povaříme alespoň 20 minut. Do této směsi vsypeme uvařenou rýži a za stálého míchání necháme ztuhnout. Poté přidáme sezamové a lněné semínka a necháme pozvolna vychladnout. Lžící vytvarujeme kuličky, naskládáme je do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do mrazničky. Před smažením rýžové krokety obalíme v mouce, vejci zozšlehaném v trošce mléka a strouhance. Smažíme pozvolna dokud krokety nezezlátnou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies