Přilákejte jaro!

Patříte mezi ty, kteří se nemohou dočkat prvních jarních květů? Vsaďte na cibuloviny a vyzkoušejte si jednu z metod dřívějšího rozkvětu. Je to velmi jednoduché, stačí jim jen vytvořit umělé podmínky, čímž kytku oklamete.
Narcis

Jak na to?

  • Začněte už na podzim. Do květináčů z platu vysázejte cibulky tak, aby jejich špičky vyčnívaly.
  • Půda by měla být lehká, s přídavkem rašeliny či písku.
  • Nádoby musíte zapustit do půdy a přikrýt. Nejlepší je nevytápěný skleník nebo fóliovník. Můžete je však dát i do záhonu, ale označte si místo, protože pod sněhem byste je jen těžko hledali.
  • Během podzimu cibule zakoření. Modřence a Hyacinty můžete přenést domů už v prosinci, tulipány pak v únoru a narcisy až v březnu.
  • Teplotu zvyšujte postupně. Pokud dáte cibuloviny do tepla ihned, vytáhnou se do výšky.

Narcisy

I s narcisy si můžete užívat předčasného jara doma v teple. Rychlené a odkvétající cibuloviny nevyhazujte, zkuste je dát do volné půdy. Je naděje, že příští sezónu vykvetou, i když jejich květenství už nebude tak silné.

Hvězdník

Hvězdníky nazýváme také amarylis. Cibule hvězdníků bývají v prodeji už od Vánoc. Cibule zasaďte do květináče se substrátem pro pokojové rostliny. Cibule by měly asi z poloviny vyčnívat. Dopřejte jim teplé a světlé místo a pravidelnou zálivku. Hvězdník většinou nejprve vykvete a pak teprve se objeví listy, ale může to být i naopak.

 

Tulipán - barevný posel jara
Narcis - narcissus
Rychlení cibulnatých rostlin
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies