Pravidla pro zvýšení bezpečnosti dětí na zahradě

Děti bývají často nepozorné a v zápalu hry je ani nenapadne, že se mohou i zranit. Je tedy na rodičích, aby zabránili úrazům. Jaké bezpečnostní zásady bychom tedy měli dodržovat, aby se předešlo nejčastějším zraněním?

Jak zvýšit bezpečnost dětí na zahradě?

 

Bazén či zahradní jezírko

 

Bazén je sice určený pro vodní radovánky, ale pro vaše dítě může být velmi nebezpečný. Stačí chvilka nepozornosti a dítě může skončit pod vodou, ve které se bez včasného zásahu utopí. Myslete tedy na to, že by dítě nemělo být nikdy samo, natož u tak obrovského množství vody. Neustálý dozor je tedy tou nejdůležitější zásadou. Pro děti je bazén opravdu velkým lákadlem. Vždy je musí hlídat minimálně 1 dospělý člověk. V případě, že máte více dětí, je jasné, že bude potřeba více “dospěláků”.

 

Pro zvýšení bezpečnosti je zapotřebí myslet i na další drobnosti - jako je úprava okolí bazénu. Ideální je vybrat protiskluzovou dlažbu. Zastřešení bazénu je taky velká pomoc. A nemusí to být ta nejdražší varianta. Úplně postačí i lamelové rolety. Díky bazénovému zastřešení zamezíte vnikání nečistot do vody, takže se snadněji udržuje, teplota vody moc nekolísá a především prodlouží koupací sezónu.

 

Určitě ale myslete i na madla a jiné úchyty, zábradlí, schůdky, oplocení a podobně. Můžete si také pořídit užitečného pomocníka - aquasenzor, který je tak šikovný, že když dítě spadne do vody, okamžitě se spustí hlasitý poplach. Malé děti by do bazénu neměly chodit bez nafukovacích pomůcek - křidélka, kruh či vesta.

 

Několik rad na závěr

 

  • Jestli míváte odemčenou garáž či zahradní domek, měli byste se ujistit, že všechny barvy, postřiky, nářadí a další nebezpečné věci máte uložené tak, aby se k nim vaše dítko nedostalo. Už by se nemuselo jen zranit, ale v těchto případech by mu mohlo jít doslova o život.
  • Jestli máte skleněné dveře či jiné skleněné plochy, kterými chodíte na zahradu, raději na ně nalepte speciální fólie, kterých si dítě rychleji všimne. Jejich další výhodou je, že i v případě rozbití skla, zůstane sklo pohromadě, takže se dítko nebude mít o co pořezat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies