Potřebujete pokácet velký strom? Pozvěte si arboristu!

Když se řekne pojem arborista, jen málokdo ve skutečnosti ví, co si má pod tímto slovíčkem představit. Přitom se s tímto povoláním setkáváme poměrně často – i když pouze jen jako přihlížející diváci. Jedná se o člověka, který nám vypomůže ve spletité situaci, když potřebujeme pokácet nebo prořezat velký vzrostlý strom.

strom

Kdo je vlastně arborista?

Arboristika a arborista jsou dva pojmy, které k sobě neodmyslitelně patří. Termín arboristika si můžeme vysvětlit jako obor zahrnující komplexní péči o dřeviny, které rostou mimo les – takže například ve městě nebo právě u někoho na zahradě. Arborista je poté člověk, který tohle pro někoho možná hodně náročné řemeslo vykonává, což znamená, že kácí rizikově vzrostlé stromy, provádí prořezy korun stromů a nezalekne se ani kácení ve ztížených podmínkách.


S čím vším pomohou?

Základním předpokladem pro tuto profesi je snášenlivost výšek. Arboristé pracují ve výškách, proto nesmí mít strach. Vše má svá pravidla a zákonitosti, které je potřeba pečlivě dodržovat. Tím už je jasně řečeno, že nám pomohou především při výškových pracích. Nezaleknou se kácení velkého stromu, ale například ani práce na výškových budovách či oprav na panelových domech. 


Vše proběhne bez rizika úrazu a škod na majetku

Pokud můžeme v tomto článku udělat jedno doporučení, tak to bude na společnost Rizikabezrizika.cz. Zaměřují se především na kácení stromů v Praze

Prakticky každý den je potřeba pokácet rizikově vzrostlé stromy. A pokud i vy máte stejný problém a potřebujete se na své zahradě zbavit vzrostlého stromu, tak neváhejte oslovit již zmíněné profesionály z Rizikabezrizika.cz. Nepřidejte se do skupiny lidí, kteří to zkusili vlastními silami a poté tohoto činu litovali. 
 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies