Pořiďte si zelenou kuchyň – ušetříte!

Výběrem takzvaných „zelených“ spotřebičů můžete ušetřit až tisíce korun ročně. Šetřete na správném místě! Poradíme Vám, jak na to.

Kuchyně

Kuchyňské spotřebiče Vám mohou ušetřit až tisíce korun za rok!

Víte o tom, že výběrem vhodných kuchyňských spotřebičů můžete ušetřit až tisíce korun ročně? Počáteční investice jsou sice vyšší, ovšem časem se Vám tyto investice mnohonásobně vrátí. Poradíme Vám, jak nekoupit „zajíce v pytli."

Lednice

Lednice s energetickou třídou A+ (průměrná spotřeba energie se pohybuje okolo 0,6-0,7 kWh/24 hod.) Vám mohou ušetřit až 20 000 Kč za průměrnou dobu životnosti. Pří koupi lednice se zajímejte také o to, zda-li má daný výrobek beznámrazovou technologií Frost Free (udrží potraviny déle čerstvé a navíc také tato technologie snižuje spotřebu energie).

Tip:

Neotevírejte dvířka lednice příliš často, zbytečně se Vám do lednice dostává teplo. Také do lednice nedávejte teplé pokrmy a potraviny v obalech (vejce, jogurty, atd.).

Myčka nádobí

Další nedílnou součástí českých domácností je myčka nádobí. Nejvýhodnější jsou ekologické myčky, které využívají při mytí nádobí páru. Myčky vždy plňte do plna (obvykle jsou myčky schopny pojmout až 12 sad nádobí). Při koupi úsporné myčky dosáhnete vyšších úspor vody, energie a času, lepší čistoty, kvality sušení i úrovně hluku. A to se i přes počáteční vyšší pořizovací cenu vyplatí.

Tip:

Při mytí nádobí v myčce zbytečně nezvyšujte množství mycího prostředku. Mycí prostředek dávkujte vždy podle množství nádobí (pokud tedy máte do poloviny zaplněnou myčku nádobím, dejte také pouze poloviční množství mycího prostředku). Pro úsporu vody a energie vypněte u myčky program Prewash (předmývání nádobí).

Vařte indukčně

Indukční vaření je moderní technologie, díky níž využijete pouze tolik energie a času, kolik k přípravě pokrmů opravdu potřebujete (pro příklad: indukční vařič přivede 1 litr vody k varu za 3 minuty, sporák se sklokeramickou deskou převede stejné množství k varu za více než 7 minut) . Navíc je to také nejúspornější a nejbezpečnější způsob vaření.

Tip:

Indukční varné desky se přizpůsobí velikosti jakéhokoli hrnce, což je jejich nespornou výhodou.

Ostatní kuchyňské spotřebiče

Kávovary, mixéry, sušičky ovoce, fritézy, mikrovlnné trouby, odšťavovače...atd. Při výběru výše uvedených běžně používaných kuchyňských spotřebičů je potřeba dbát také zvýšené opatrnosti. Čím nižší bude jejich spotřeba, tím více Vám zůstane v peněžence peněz za ušetřenou energii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies