Pořiďte si zavlažovací systém

Jestli chcete mít krásnou zahradu, ale bohužel na ni nemáte mnoho času, můžete si práci trochu ulehčit. Pomohou vám s tím šikovné zavlažovací systémy a nejen vám, ale všem, kteří nechtějí neustále lítat s konví tam a zpět přes celou zahradu, aby jim nic neuschlo. Díky zavlažovacímu systému si váš trávník udrží nádhernou zelenou barvu, vše vám krásně pokvete a zajistí vám to i bohatou úrodu. Vaši zahradu vám tak bude každý závidět.

Proč byste si měli pořídit zavlažovací systém?

 

V dnešní době už není problém sehnat si nějakou moderní stavebnicovou soustavu, s kterou bude instalace svépomocí úplná “hračka”. A dokonce můžete i dost ušetřit, neboť do toho investujete jen pár tisícovek. Stačí propojit hadice, rychlospojky a rozdvojky a připojit je k vodnímu čerpadlu či zahradnímu vodovodu. Pokud se rozhodnete, že si zavlažovací systém sestavíte sami, musíte předem počítat s tím, že při každém sekání trávy či dalších úpravách pozemku musíte hadice uklízet.

 

Poněkud dražší investicí je nechat ty hadice a kompletně celý zavlažovací systém tzv. “zneviditelnit”. Prostě ho jen schováte pod zem, takže vám nijak nebude překážet. Používají se ohebné hadice, jež byly speciálně vyrobeny přímo pro tento postup neviditelného zapojení.

 

Můžete si vybírat z mnoha druhů postřikovačů. Když budete chtít přesné rosení a zalévání, zvolte pistolový postřikovač. Kruhový zavlažovač pak můžete ukotvit třeba na zem. Některé jsou i pulsní, takže umí zavlažovat i sektorově. To znamená, že si můžete navolit místa, která chcete pravidelně zavlažovat. Na obdélníkové plochy si pořiďte spíše postřikovače, kterým nechybí pásy trysek.

 

S moderními zavlažovacími systémy klidně můžete odjet do práce či na dovolenou. Stačí si pořídit zavlažovací hodiny a díky nim budete mít jistotu, že bude mít vaše zahrádka vždy dostatek vody. Programování hodin je snadné. Mohou spustit zavlažování zahrady až 3x denně a na různě dlouho (1 - 120 minut).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies