Pořiďte si solnou lampu – dýchejte zdravě!

Elektrická zařízení se stala symbolem moderní doby – vyzařují však pozitivní ionty neboli tzv. elektrosmog, který je pro naše zdraví škodlivý. Právě solné lampy ale dokážou tyto ionty neutralizovat a ještě zútulní Váš domov!

Solné lampy

Co jsou a jak se vyrábí solné lampy a svícny

Solné lampy se vyrábí z kamenné soli, která vznikla před miliony lety vysýcháním moří. Z pečlivě vybraných krystalů se pak zpracovávají tvary typické pro lampy, lampičky a svícny. Uvnitř solného kamene je vyvrtaný otvor pro svíčku či žárovku – právě působením tepla se pak uvolňují záporné ionty, nutné k neutralizaci iontů pozitivních – pro naše zdraví škodlivých.

Pozitivní ionty přitom nevyzařují jen monitory počítačů a televizí, ale i vysavače, mikrovlnné trouby a tabákový kouř. V malé míře také veškeré další elektrické přístroje. Tzv. elektrosmog snižuje kvalitu vzduchu a negativně ovlivňuje psychickou i fyzickou rovnováhu člověka – snadno se pak unavíte, cítíte se bez energie, bez života.

solná lampa

Zdraví ze soli

Už v pohádce Sůl nad zlato se vědělo, jak zdravá a prospěšná je sůl pro naše zdraví – a platí to i dnes - nejen při vnitřním použití. Vzduch „vyčištěný“ solnou lampou působí blahodárně na astmatiky, alergiky, lidi s oslabenou imunitou. Solné lampy vytvářejí složení vzduchu podobné atmosféře na horách, u moře či po letní bouřce, takže se Vám bude opravdu dobře dýchat!

Lampy se přitom vyrábějí v různých barevných variacích od růžové přes oranžovou až po lososově červenou a jejich příjemné světlo působí relaxačně a harmonizačně – ocení to zejména pracovně vytížení lidé nebo jedinci trpící nespavostí. Lampa pomáhá také při obyčejném nachlazení, rýmě i vážnějších dýchacích onemocněních!

Solné lampy v interiéru

Solné lampy vypadají dobře jak v bytě, tak i v kancelářích. Každá lampa je vyrobena z jiného kousku solného kamene a proto je také každá unikátní – dva stejné kousky na světě nenajdete! Pozor, je-li místnost, do které budete lampu dávat, větší než 12 m2, měli byste zvolit lampu s hmotností nad 3 kg nebo dvě menší lampičky s celkovou hmotností okolo 3 kg. . Všeobecně platí, že čím větší je místnost, tím větší by měl být objem solné lampy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies