Pokládáme trávník z rolí

Toužíte po hustém, krásně zeleném trávníku ze dne na den? Nebude to žádný problém. Co položit trávník z rolí? Poradíme, kdy je vhodná doba na pokládku a jak si s ní hravě poradit. Jdeme na to!!!

Dítě dřepí na trávě

Zakládáme trávník

Nejoptimálnější je zakládat trávník na jaře nebo na podzim. Vhodné jsou také ostatní dny, kdy není horko a sucho. Tabu jsou samozřejmně zimní měsíce a blátivé období. Role trávníku je třeba u firmy objednat a budou nachystány během týdne. Pokládku provádějte nejpozději do 24 hodin po sloupnutí. Jakou plochu jedna role pokryje Standardně pokryje 1 m2.

Je třeba se připravitinmansod.com

Místo, kde trávník přijde důkladně změřte a vytyčte. Půdu přeryjte, dejte pryč kameny, hroudy jílu, klacky a jiné věci, které v půdě nemají co dělat. Pokud je to nutné, vylepšete strukturu půdy pískem. Zeminu zašlapejte nebo převálcujte, aby tady nebyly vzduchové kapsy. K vyrovnání použijte hrábě, nakonec přidejte startovací hnojivo a povrch uhlaďte.

Jdeme na pokládku

Půdu s lehce nakypřeným povrchem zavlažte. Podél rovné linie, nejpíše podle okraje roztáhněte první roli trávníku. Na čerstvě položený trávník nikdy nešlapejte, takže si na první pruh položte prkno, které postupně budete po rolích posouvat. K první položené roli přiložte těsně druhý pás a zatlačte jej dolů. Další role pokládejte stejně, stylem, který se používá při stavbě cihlové zdi. Pásy přitiskněte pořádně k zemi pomocí kolmo postavenách hrábí. Za pásy netahejte, aby se nepoškodily. Spoje zapraště jemnou zeminou. K dokončení použijte pás v celé šíři, teprve za ním vyplňte místo pomocí malých kousků. Když budete všechny okraje tvořit z malých kousků, brzy vyschnou. Přebytečné kousky odřežte stejně jako, když pokládáte doma koberec. Celou práci dovršte pořádnou zálivkou, je třeba aby trávník vodu dokonale vsáknul.

Péče o položený trávník

Z počátku je velice důležité dokonalé zavlažování. Zalévejte každé dva dny nejlépe na večer. Pokud budete na zálivku zapomínat, trávník se smrští a objeví se nevzhledné mezery. Tráva zakoření do tří týdnů a pak už nebude každodenní péče nutná. Po třech týdnech můžete na trávník šlapat a klidně ho také posekat, ale nastavte si nože do vyšší polohy. Trávníku můžete dát opravdový zabrat asi po osmi týdnech.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies