Podzimní dekorace

Vneste kouzlo podzimu do svého domova pomocí vlastnoručně vyrobených dekorací. Jejich výroba nezabere příliš času a výsledek je opravdu krásný. Jaká z dekorací, které vám v dnešním článku představíme, zkrášlí právě váš příbytek nebo zahradu?

Podzimní listí

Podzimní květinové aranžmá do vázy, kulatého akvária nebo košíčku

K výrobě podzimního květinového aranžmá budeme potřebovat větvičky s listy různých stromů (pěkně vypadají například větvičky se zbarveným dubovým či javorovým listím), několik větviček buxusu, šípky, jeřabiny, kaštany, makovice, sušené květiny či různé traviny, chryzantémy, vázu, kulaté akvárium nebo proutěný košíček a aranžérský drátek.

Do vázy a nebo kulatého akvária nejprve nalijeme do 1/3 vodu, případně nasypeme gelové kuličky, které po zalití vodou nabydou a svými barvami oživí všední průhlednou vázu i akvárium. V případě, že zvolíme proutěný košíček, vložíme do něj aranžérskou hmotu (tzv. florex), do které budeme následně napichovat jednotlivé části.

Poté přichází na řadu větvičky buxusu (zimostrázu), které poslouží jako základ. Následně mezi větvičky zapíchneme větvičky z listnatých stromů (javor, dub, buk, apod). Pokud listy na větvičkách nedrží, můžeme je na konec větvičky připevnit pomocí aranžérského drátku a vytvořit z nich vějířek.

Aranžmá lze dozdobit dle libosti jeřabinami, šípky, kaštany, sušenými makovicemi, sušenými květy nebo travinami, případně květy chryzantém, které i se stopkou zapíchneme do aranžérské hmoty, případně je vložíme do vázy, aby mohly sát vodu a zůstaly tak déle čerstvé.

Tip: Velmi pěknou ozdůbkou do podzimního aranžmá budou ptáčci v ořechových skořápkách nebo slaměných hnízdech, které lze zakoupit v obchodech s dekoračním zbožím. Z kaštanů můžeme pomocí párátek a akrylátových barev vytvořit panáčky a umístit je do aranžmá.

Podzimní dekorace z dýní

K podzimu neodmyslitelně patří také dýně. Malé, velké, kulaté, úzké, rovné, zatočené, hladké, s hrbolky, apod. Jakou z nich si vyberete a jakou dekoraci si z ní vytvoříte?

Klasikou je vydlabání vnitřku větší dýně, vytvoření obličeje na vnější straně a umístění svíčky do vydlabané části, nebo naaranžování různých druhů malých dýní do proutěného košíčku vyloženého slámou.

Kromě toho si můžeme jednoduše vytvořit i další jednoduchou dekoraci, a to tak, že na dýni namalujeme akrylátovými barvami obličej, položíme ji na staré boty a nasadíme ji klobouček. Vznikne nám tak veselý panáček, kterým můžeme zkrášlit svůj příbytek i zahradu. Ozvláštnit jej můžeme ještě tím, že do bot nasypeme zeminu a vysadíme do ni netřesky či jiné trvalky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies