Plný pytel zdraví pro vaše pejsky

Pes, nejvěrnější čtyřnohé zvíře, zpříjemňuje život svým páničkům. Je to výborný společník, který doprovází člověka v jeho životě. Pokud jste majitelem pejska, jeho věrnost si umíme živě vybavit. Staráme se o něj a pes nám naši péči oplácí oddaností a poslušností. Dbáme o jeho zdraví, chodíme spolu na procházky a vytvořili jsme pro něj jeho soukromý prostor, kde odpočívá a nabírá síly pro nový den. Ale co strava?

Zlatá kolie běžící po louce

Patříte k těm pár procentům psích majitelů, kteří svým kamarádům vyvařují lidskou stravu, a tím jim (bohužel) nevědomky ubližují? Zvolte vhodnější formu stravování vašeho pejska. Ideální bude zakoupit kvalitní granule pro psy, kterých je na trhu opravdu celá řada.

Čím pejska krmit

Lidská strava je určená lidem, nikoli psím mazlíčkům a mimo to, že jim nemusí chutnat jim opravdu nesvědčí. Na trhu existuje velké množství krmiv pro pejsky, od masových konzerv až po různě pamlsky ve tvaru kostí. Navíc kvalitní psí strava není nijak předražená, takže obavy z toho, že by vás váš čtyřnohý miláček přivedl na mizinu můžete hodit za hlavu. Výrobky pro psy jsou přizpůsobené jejich rasám, povahám, velikostem i stáří. S ohledem na tyto specifikace dbají výrobci psích krmiv na potřebné množství výživných složek v krmivech.

Krmivo Bosch Dog ReproductionDělení granulí

Nejčastější dělení granulí je: pro malá plemena, pro střední a velká, dále pro štěňata, pro starší psy a speciální granule pro psy. Hlavní předností krmiv pro malá plemena je velikost granulí. Výhodná je i cena za malé balení. Pokud se ale přece jen chcete zásobit, existují i větší balení. Pro střední plemena jsou granule uzpůsobeny také zejména velikostí granulek. Velikost balení je od 1 kg do 3 kg, ale existuje však pytel granulí o hmotnosti 24 kg. Kromě značky a hmotnosti pytle si můžete vybírat také z hlediska psí kondice nebo věku vašeho psa. Pro velké plemena jsou vhodné granule, které jsou přizpůsobené právě pro ně. Zlepšují zdravotní stav a vývoj psí kostry, chrání klouby a zaručují dobré trávení. Složení krmiv je přizpůsobeno individuálně různým druhům psů. Ať už se jedná o psy se zvýšenou aktivitou, zdravotními problémy nebo obtížným zažíváním.

Štěňata samozřejmě potřebují co nejkvalitnější stravu už od počátku, aby správně rostla a byla zdravá. Granule vyráběné pro štěňata splňují nutriční požadavky pro zdravý vývoj psa. Krmiva pro štěňata mají větší podíl masa a vitamínů, ale současně menší podíl obilovin a vedlejších produktů. Výhodu granulí vidíme ve velikosti, která je přizpůsobena jejich malým tlamičkám.

Pro starší psy jsou granule vyráběny tak, aby byly lehce stravitelné, nízkotučné a podporovaly pohyblivost a zdraví kloubů.

Speciální granule jsou vyrobeny tak, aby vyhovovaly psům, kteří z určitých důvodů nemohou konzumovat klasické granule. Složení je šetrnější s ohledem na zdravotní stav. Patří zde granule pro kastrované psy, pro březí feny, hypoalergenní granule a superprémiové granule.

Zdraví vašich pejsků je na vás

Pokud chcete pro vašeho pejska opravdu jen to nejlepší, pak jeho stravu doplňte o vitamíny určené přímo pro něj. Již po několika dnech uvidíte, jak se zlepší jeho zdravotní stav a také nálada.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 20 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies