Plněné lilky se sýrem

Plněné lilky se sýrem jsou zdravým, chutným jídlem, na kterém si určitě každý pochutná. Lilek není příliš známý v domácí kuchyni, a proto bychom ho měli určitě vyzkoušet. Zde naleznete návod na přípravu plněných lilků se sýrem.
Lilek

Plněné lilky se sýrem

Plněné lilky se sýrem jsou zdravým, chutným jídlem, na kterém si určitě každý pochutná. Lilek není příliš známý v domácí kuchyni, a proto bychom ho měli určitě vyzkoušet. Zde naleznete návod na přípravu plněných lilků se sýrem.

Co budeme potřebovat (pro 4 osoby)

4 lilky, 4 stroužky česneku, 2 housky, 4 vejce, trochu mléka, 2 cibule, sůl, 20 dkg sýra, bylinky (petrželku, listy řebříčku, nasekané mladé kopřivy, dobromysl), olivový olej.

Návod k přípravě

Lilky omyjeme,rozpůlíme a vydlabeme.Vydlabané půlky i pokrájenou vydlabanou hmotu prosolíme a chvilku necháme ležet, aby lilky pustily vodu. Osušíme a naplníme nádivkou.

Nádivka

Na cibulku zpěněnou na oliv. oleji dáme podusit krátce pokrájené drobné kousky vydlabaného lilku. Necháme zchladnout. Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, přidáme utřený česnek, nasekané bylinky, rozdrobíme 1/2 sýru Niva, spojíme rozšlehaným vajíčkem a osolíme.
Pekáček trochu polijeme olivovým olejem, vložíme naplněné půlky lilků a nakonec bohatě posypeme sýrem. Zapékáme při 200°C asi 1/2 hodiny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies