Pes, nebo kočka? 10, zajímavostí, které vás překvapí

Také už jste někdy odpovídali na otázku, zda máte raději kočku nebo psa, a neuměli jste se rozhodnout? Nebo naopak patříte mezi ty, kteří mají zcela jasno? Přečtěte si naše porovnání plné zajímavostí, které vám otevřou oči.

pes s brýlemi

1. Předení u koček nemusí být nutně známkou pohody. Kočky předou i za jiných okolností. Například když rodí nebo když jsou nemocné. Uvolňují tím svalové napětí a možná si tím zrovna ulevují od bolesti nebo trápení.
2. Existují studie, které již v minulosti zkoumaly povahy lidí podle toho, zda mají raději kočky nebo psi. Milovníci psů jsou považováni spíše za extroverty, kteří jsou racionálně založení. Milovníci koček jsou vnímáni jako introverti, u kterých je silnou stránkou kreativita a silná fantazie.
3. Kočky prospí až 16 hodin denně. Velmi aktivní bývají naopak po setmění. Podstatnou část dne tráví také čištěním kožichu.
4. Psi a kočky mají zajímavý způsob pocení. Potí se pouze z pacek a čumáku. Psi k tělesné regulaci využívají mimo jiné dýchání s vyplazeným jazykem.
5. Psi nemají spojené lopatky se zbytkem kostry, zároveň nemají klíční kosti, což umožňuje, že jsou pružnější a protáhnou snadno svůj krok.
6. Psi a kočky pijí vodu stejným způsobem. Oba během nabírání vody ohnou špičku jazyka dozadu, a tím ji naberou do tlamy.
7. Kočky umí díky jemným senzorům, které mají na tlapkách, vycítit zemětřesení. Některé z nich se chovají před otřesy velmi neobvykle, a to i před blížící se bouřkou.
8. Psi mají vlhký čenich. Je to proto, že jim pomáhá lépe rozpoznávat různé druhy zápachů. Každý psí čumák má navíc unikátní psí otisk.
9. Kočky dobře vnímají vyšší frekvence a snadno odhalí pištící myš. Proto také lépe reagují na vysoké ženské nebo dětské hlasy.
10. Pes také vnímá náš hlas, hlavně jeho frekvenci, tón a zabarvení. Nevnímá proto samotné slovo, ale to, jak rozkaz vyslovíte. Proto se může stát, že jednou na povel poslechne a podruhé už ne. I to je důvod, proč se k povelu přidává i pohyb rukou.
Tip! Hledáte kvalitní krmivo pro kočky nebo psi? Seženete ho nejen ve zverimexech, ale i v oblíbených drogeriích. Inspirujte se třeba v letáku drogerie Teta.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies