Pes - když se objeví krev v moči

Trpí váš pejsek také problémy s močením? Musíme si uvědomit, že také pejskové stárnou, a že s postupem času mohou mít potíže, způsobené stárnutím. Více o problémech s močením u psů naleznete zde.
Čekárna veterinární ordinace

Pes – když se objeví krev v moči

Trpí váš pejsek také problémy s močením? Musíme si uvědomit, že také pejskové stárnou, a že s postupem času mohou mít potíže, způsobené stárnutím.

Pes – příznaky problémů s močením

Nejčastějším příznakem bývá, že váš pejsek při močení má dlouho zvednutou nohu a přitom minimálně močí. Na konci močení se může objevit pár kapek krve, což je signálem, že něco není v pořádku.

Pes – příčiny problémů s močením

Příčin problémů s prostatou může být mnoho. Nejčastější příčinou je stárnutí psů. Další možnou příčinou jsou náhlé změny počasí. Problémy se změnou počasí trpí převážně menší plemena psů (např. maltézský psík, jokšírský teriér), nejčastěji při přechodu zimního období na jarní. Další možnou příčinou může být nachlazení, které se může často opakovat, a je proto vhodné poradit se s veterinárním lékařem o následné léčbě.

Pes – řešení problémů s močením u psů

Vhodné je se o problému vašeho pejska poradit s veterinárním lékařem, který vám poradí správnou léčbu. Dobré by bylo, aby veterinární lékař udělal rentgen, a vyloučil tím riziko močových kamínků. Nikdy nezkoušejte sami psa vyléčit, raději se poraďte s odborníkem!!!

Pes – příznaky močových kamenů 

Močení je pro psy namáhavé a bolestivé, je - li komplikováno minerálními usazeninami – kameny, které vznikají v močovém měchýři. Psi mají úzkou močovou trubici a kameny se zachycují hned za kostí v penisu, což způsobuje namáhavé, bolestivé a bezvýsledné močení.

Pes – léčba močových kamenů

Okamžitě navštivte veterinárního lékaře, protože pes může během několika dnů uhynout, pokud nemůže močit. Jestliže zvíře trpí těžkou blokádou močových cest, pomůže použití katétru, který zmírní bolest i tlak. Kameny v močovém měchýři se obyčejně zjišťují rentgenem.

Psi – další příznaky stárnutí

  • srst na obličeji psa a na tlapkách začíná šedivět
  • pes je méně aktivní, při chůzi a běhu začíná být pomalejší, cvičení jej začíná unavovat
  • pes přijímá menší množství stravy
  • pes ztrácí zrak a sluch, může ignorovat vaše volání a jiné signály
  • pes častěji a déle spí
  • pes má problémy s močením
  • pes se vyhýbá lidské společnosti a snaží se najít klidné místo

Nejen lidé ale také psi stárnou. Proto je vhodné o psy v tomto období více pečovat a snažit se jim stárnutí co nejvíce ulehčit. Jak na to se dozvíte zde...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies