Pečeme domácí rohlíčky s mletým masem

Připravte si domácí rohlíčky s mletým masem, ideální chuťovku pro slavnostní příležitosti. Nejen na Vánoce můžete tímto velmi oblíbeným slaným pečivem potěšíte svou rodinu a přátele.

Váleček na nudle

Domácí rohlíčky s mletým masem

Těsto:

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 60 g droždí, 2 dcl oleje, 3 žloutky, 2 kávové lžičky soli, cukr do kvásku

Náplň:

500 g mletého masa, 8 lžic studené vody, 2 lžičky soli, 2 lžíce Solamylu, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 1 vejce a strouhanka dle potřeby

Příprava náplně

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a kmínem. Přidáme 1 celé vejce, 2 lžíce Solamylu a trochu strouhanky. Náplň by měla být mírně lepkavá. Rukama ji důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň 2 - 3 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme těsto na rohlíčky.

Mouku prosejeme přes síto, přidáme kvásek (vlažné mléko s trochou cukru a droždím necháme na teplém místě nabýt), olej a trochu soli. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě cca 2 hodiny kynout.

Po vykynutí těsto na vále vyválíme na cca 0,4 centimetru široký plát a nakrájíme jej na čtverečky (ideální rozměry jsou 12 x 12 centimetrů). Na každý čtvereček lžičkou dáme přiměřené množství masové směsi. Svineme do tvaru rohlíčku a položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečení domácích rohlíčků plněných masem

Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 30 - 40 minut, dokud nebude povrch rohlíčků zlatavý.

Tip:

Jako náplň můžeme použít i mleté klobásky (nejlépe pikantní), bůček, slaninu, nastrouhaný sýr (může být i hermelín) a nebo třeba povařenou kořenovou zeleninu, kterou po vychladnutí rozmixujeme a dochutíme trochou vegety.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies