Péče o stanoviště hospodářských zvířat

Zvířecí exkrementy lze využít jako biologické hnojivo, v San Franciscu dokonce jejich spalováním vyrábějí energi. Bohužel je tady i negativní stránka zbytků našich zvířecích mazlíčků - zápach a zdraví škodlivé množení mikroorganismů.

Slepice

Hospodářská zvířata a péče o ně

Hospodářská zvířata jsou ta, která člověk přijal do své péče a drží je odděleně od volně žijících stejného či příbuzného druhu. Způsob využití hospodářských zvířat je mnohostranný. Pokud chceme, aby naše hospodářská zvířata byla zdravá, musíme jim zajistit pohodlné stanoviště, které je zároveň šetrné k životnímu prostředí.

Co se zvířecími exkrementy?

Péče o stanoviště hospodářských zvířat sebou bohužel nese i otázku likvidace zvířecích výkalů. Pokud se touto záležitostí vůbec nezabýváte, odměnou vám bude silný zápach a zdraví škodlivé množení a rozkládání mikroorganismů.

PRP® FIX - ekologické řešení

Zvířecí výkaly jsou obrovskou zásobárnou mikroorganismů vyvíjejících se v organickém prostředí. Budoucí rozvoj této hmoty bude záležet především na působení rozlišných populací mikrobů, kteří se jí živí. PRP® FIX stimuluje složky mikrobiální flóry, které umožňují příznivý vývoj organických částic. Chovné prostředí se ozdraví, zlepší se pohodlí a spokojenost zvířat a agronomická kvalita odpadních vod vzroste. Omezením zápachu sníží PRP® FIX nepříjemné vlivy na sousední okolí během rozmetání.

Kladné výsledky, kterých docílíte s použitím PRP® FIX

  • snížení zápachu
  • pohodlí zvířat (vzestup výkonu)
  • zkapalnění podestýlky
  • lepší odolnost podestýlky
  • snížení nepříjemných vlivů během rozmetání
  • agronomická valorizace
  • šetrnost vůči životnímu prostředí
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies