Péče o dlouhou psí srst

Pokud vlastníte psa s dlouhou srstí a chcete, aby byla jeho chloubou, je potřeba o ni pravidelně pečovat. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

Jokšíráček

Jak často pečovat o srst dlouhosrstých psích plemen?

Aby měli naši chlupatí zvířecí miláčci pěknou srst, musíme je pravidelně kartáčovat. Vhodné je každodenní kartáčování, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot. Dlouhá srst našich psích mazlíčků vyžaduje také častější koupání, nejlépe jednou za tři měsíce. Samozřejmostí by u tohoto typu psí srsti mělo být také použití vhodného kondicionéru nebo balzámu.

Vhodné hřebeny pro úpravu srsti

Hřebenů, které jsou určené k úpravě srsti psa, je k dostání mnoho druhů.Nejčastěji bývají vyrobeny zz kovu nebo plastu. Pro dlouhosrstá psí plemena (např. maltézský psík, ši – tzu, bernardýn, jokšírský teriér, zlatý retrívr, atd.) jsou vhodné zejména kovové hřebeny.

K úpravě srsti slouží také speciální kartáče, které se vybírají podle velikosti psa (takzvané finišáky). Na rozčesání dlouhosrstých plemen můžeme použít i hřebeny s dlouhými zuby a širším rozestupem.

Další pomůcky vhodné k úpravě srsti

Pro úpravu srsti psího mazlíčka můžete využít i následující pomůcky:

• prořezávač – hřeben s ostrým břitem na prořezání srsti

• efilační nůžky – používají se na prostříhání srsti a závěrečné doupravení psa po stříhání stříhacím strojkem

• stříhací strojky – před použitím stříhacího strojku je potřeba psa vykoupat a rozčesat. Strojky jsou schopné psa ostříhat, ale mohou být používány maximálně po dobu 30 minut, protože se rychle zahřívají.

• kartáčovací rukavice - drátěné nebo gumové

Péče o psí plemena se šňůrovitou srstí

Zvláštní úpravu srsti vyžaduje komodor nebo například puli. Tato srst se nechává zplstnatět do ploten nebo provazců, hotová je asi ve třech letech psa. Pečlivě z ní musíme vybírat nečistoty, které se psovi v srsti uchytí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies