Pavouci - jak se před nimi chránit?

Pavouky bohužel z domu neodstraníte navždy. Po nějaké čase tam opět najdete návštěvníka. Spíše než na to, jak se jich zbavit, byste měli myslet na způsob, jak jim zabránit v přístupu do bytu.

Pavouci - jak se před nimi chránit?

 

Ano, pavouci jsou velmi užiteční pomocníci v domácnosti, ale určitě nechceme, aby se nám pohybovali kolem naší hlavy, když spíme. Někdy nás vyděsí ve vaně, jindy na dveřích, ale ať je najdeme kdekoliv, některé z nás jímá hrůza. Jediné, na co v tu chvíli myslíte, je zbavení se těchto strašných stvoření, jakýmkoliv způsobem. Jenže když se ho zbavíte, objeví se později další. Je to nekonečný boj.

 

4 rady, jak je od svého bydlení držet, co nejdál

 

  1. Sterilní prostředí - Teď nemáme na mysli to, že málo ve své domácnosti uklízíte a že byste měli přidat. Oni jsou rádi v uklizeném prostředí, ale kolem domu byste měli především udržovat pořádek. Nenechávejte na zahradě velké kopy spadaného listí či posekané trávy. Pavouci milují i dřevěné piliny nebo kůru, takže pokud máte na zahradě hromadu dřeva, raději se jí co nejrychleji zbavte. Pavouci se tak nebudou mít kam uchýlit, schovat a nebudou se proto v okolí vašeho domu zdržovat.
  2. Cedr - Jediné dřevo, které dokáže pavouky odradit, je cedr. Po celém obvodu kolem domu nasypte trochu cedrové mulčovací kůry a uvidíte, kolik pavouků se vám od té doby dostane do bytu.
  3. Máta - Není to nijak vědecky prokázáno, ale měla by je odradit i máta. Zkuste nalít do rozprašovače vodu a mátový esenciální olej. Projděte se pak po domě a v každé místnosti tuto tekutinu rozprašte. Když se budou pavouci objevovat dál, alespoň si pěkně provoníte domov.
  4. Citrusy - Pokud máta nezabere, použijte citronovou kůru. Musí být ale čerstvá, ne usušená. Potřete s ní místa, kde se nejčastěji vyskytují, a rovnou můžete potřít i parapety a podlahové lišty.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies