Parní čištění - jaké má výhody?

Všichni chceme mít doma dokonale uklizeno, ale pokud si to věčné uklízení chcete zjednodušit a nechcete používat přípravky plné chemie, máme pro vás řešení. Pořiďte si parní čistič. Sice je jeho cena poněkud vyšší, ale věřte nám, že se vám tato investice oplatí. Je to skvělý pomocník do domácnosti, kvůli kterého již nemusíte používat obrovské množství čistících pomůcek a přípravků, stačí vám jen parní čistič.

Parní čištění - jaké má výhody?

 

Většinou se musíte rozhodnout, zda chcete uklízet hygienicky či ekologicky. Pokud zvolíte hygienické uklízení, musíte používat drahou a agresivní chemii. Když budete chtít dát přednost ekologickému uklízení, musíte očekávat horší výsledek a také větší ztrátu času.

 

V dnešní moderní době se ale rozhodovat nemusíte. Můžete uklízet hygienicky (bez použití chemie) a také ekologicky (bez ztráty času a s mnohem lepším výsledkem). Stačí si pořídit parní čistič. A vybírat můžete z mnoha velikostí a typů.

 

Jak to funguje?

 

V čem tedy spočívá hlavní výhoda úklidu parou? Horkou párou účinně vyhubíte organismy, odstraníte i zaschlé nečistoty a můžete ji použít i k hloubkovému čištění koberců či matrací. Říkáte si, jak můžete něco vyčistit párou. Říká se, že všechno jde, když se chce. A tady to funguje především kvůli síle páry, kterou získáme kombinací tlaku, rychlosti výstupní páry a správné teploty.

 

Bojíte se, že se zraníte, protože pracujete s párou o teplotě 100 °C? No jsou tu jistá rizika, vždy a všude může dojít ke zranění. Ale tady se bát nemusíte. Pára vytryskne až ve chvíli, kdy čistič přiložíte k nějakému povrchu. Také se celkem rychle ochlazuje. Takže ze vzdálenosti 50 cm její teplota už dosahuje pouhých 38 °C.

 

Výhody parního čištění

 

  • Provoz není drahý.
  • Přístroj potřebuje pouze vodu (množství záleží na objemu nádržky), elektrickou energii a občas budete muset vyměnit speciálně vyrobené utěrky z mikrovlákna.
  • Většinu utěrek můžete klidně vyprat v pračce (na 90 °C), avšak nepřidávejte aviváž.
  • Tento způsob čištění je šetrný k materiálům a povrchům, neboť oproti čistícím prostředků není vůbec agresivní a navíc po sobě nezanechá žádný nepříjemný zápach.
  • Prospívá i vašemu zdraví, protože jako jeden z mála čistících prostředků dokáže zničit veškeré alergeny.
  • Především vám parní čištění ušetří čas a peníze.
  • Snadno se s parním čističem manipuluje.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies