Paravany nevychází z módy

Paravany známe zejména z lékařských ordinací, restaurací a hotelů. Jsou ale také perfektním doplňkem do domu či bytu – díky nim můžete jednoduše a zajímavě oddělit prostor a ještě tak získat svůj soukromý koutek.

Paravan

Paravany včera a dnes

Paravany pochází z Číny. Původně byly masivní a těžké, Japonci je ale začali vyrábět v odlehčených variantách. Do Evropy je v 16. století přivezli portugalští obchodníci.

Dnešní paravany se vyrábějí z nejrůznějších materiálů, jsou stylové a originální. Některé mají nádech orientu, jiné jsou ryze moderní. Výrobci se nebojí ani barev a netradičních pojetí – některé můžete využívat i k umístění pokojových rostlin.

Kostra se vyrábí jak ze dřeva, bambusu či ratanu, tak i z kovu nebo plastu. Plátno může tvořit obyčejná tkanina anebo také luxusní krajka či satén. Moderní jsou květinové a zvířecí vzory, retro styl i barokní nebo secesní prvky.

Využití paravanu

Paravan jako posuvná stěna

Pokud paravan postavíte doprostřed místnosti, oddělíte ji na dvě části, čehož lze všelijak využít. Bez potřeby výstavby zděné příčky můžete jednu část pokoje využít jako společenskou a druhou pro odpočinek.

Paravany ocení jak lidé žijící v jednopokojovém bytě, kde svádí boj s nedostatkem místa, tak i ti, kteří neví, jak zútulnit či ozvláštnit příliš rozlehlé místnosti.

Paravan pro vaše soukromí

Díky paravanu si ale také můžete postavit pracovní kout nebo šatnu anebo jej kdykoliv postavit tam, kde si přejete trochu soukromí.

Skladný a mobilní doplněk

Jak vidíte, paravan není využíván pouze jako tradiční zástěna k převlékání a navíc jej můžete dle potřeby a nálady libovolně přesouvat. Paravan lze také jednoduše složit a schovat například pod postel nebo za skříň. Cena za kus se pohybuje od tisícikoruny až do desítky tisíce, záleží na materiálu a typu paravanu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies