Obalovaný pangasius s citrónem
5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), sůl a pepř
Na obalení budeme potřebovat:150 g hladké mouky, 150 ml piva, 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, paprika sladká, olej na smažení
Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme podle chuti. Necháme chvíli v lednici uležet. Z mouky, piva, prášku do pečiva, vejce a sladké papriky připravíme těsto, které můžeme ještě dochutit čerstvými bylinkami.Filety obalujeme v hrubé mouce a připraveném těstíčku, Obalené filety z pangasiuse smažíme na pánvi v rozehřátém oleji dokud není ryba z obou stran zbarvena pěkně dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Přírodní pikantní filé z pangasiuse
5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), pepř, sladká červená paprika (mletá), grilovaní koření, steakové koření, olivový olej
Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky a vložíme do misky. Jemně zalijeme olivovým olejem, přidáme trochu pepře, grilovacího a steakového koření. Nakonec přidáme dostatek sladké mleté papriky. Směs dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny odležet, aby maso nasáklo kořením. Smažíme na mírné vrstvě olivového oleje dozlatova z obou stran. Při obracení pangasiuse na pánvi zacházejte opatrně, ryba se poměrně dost drolí. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Zapékaný pangasius se sýrem
5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), sůl, pepř, 4-5 vajec, 250 g strouhaného sýra dle vlastního výběru (eidam, ementál, gouda, niva, atd.), trocha oleje
Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme podle chuti. Vložíme do zapékací mísy, kterou jsme omastili trochou oleje. V misce smícháme vejce a nastrouhaný sýr. Sýr může být nastrouhaný i nahrubo. Filety přelijeme sýrovou zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Diskuze