Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Pangasius 3x jinak

Připravte si pangasiuse 3x jinak! Tato ryba je bez kostí, proto je velmi oblíbená jak u dětí, tak i u dospělých.

Pangasius na zelenině

Obalovaný pangasius s citrónem

5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), sůl a pepř

Na obalení budeme potřebovat:150 g hladké mouky, 150 ml piva, 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, paprika sladká, olej na smažení

Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme podle chuti. Necháme chvíli v lednici uležet. Z mouky, piva, prášku do pečiva, vejce a sladké papriky připravíme těsto, které můžeme ještě dochutit čerstvými bylinkami.Filety obalujeme v hrubé mouce a připraveném těstíčku, Obalené filety z pangasiuse smažíme na pánvi v rozehřátém oleji dokud není ryba z obou stran zbarvena pěkně dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

Přírodní pikantní filé z pangasiuse

5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), pepř, sladká červená paprika (mletá), grilovaní koření, steakové koření, olivový olej

Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky a vložíme do misky. Jemně zalijeme olivovým olejem, přidáme trochu pepře, grilovacího a steakového koření. Nakonec přidáme dostatek sladké mleté papriky. Směs dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny odležet, aby maso nasáklo kořením. Smažíme na mírné vrstvě olivového oleje dozlatova z obou stran. Při obracení pangasiuse na pánvi zacházejte opatrně, ryba se poměrně dost drolí. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

Zapékaný pangasius se sýrem

5 – 6 filet z pangasiuse, citrón (může být i limetka), sůl, pepř, 4-5 vajec, 250 g strouhaného sýra dle vlastního výběru (eidam, ementál, gouda, niva, atd.), trocha oleje

Filety z pangasiuse omyjeme, pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme podle chuti. Vložíme do zapékací mísy, kterou jsme omastili trochou oleje. V misce smícháme vejce a nastrouhaný sýr. Sýr může být nastrouhaný i nahrubo. Filety přelijeme sýrovou zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.