Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Paella - tradiční španělský pokrm

Tento pokrm se připravuje z rýže, zeleniny, mořských plodů a masa. Vše se připravuje v jedné pánvi, tudíž se jednotlivé vůně a chutě dokonale propojí.

Paella - tradiční španělský pokrm

 

Krevety

 

Krevety jsou z mořských plodů hodně oblíbené. Můžete si vybrat až z 300 různých druhů. Krevety žijí v oceánech a mořích, tudíž je najdete téměř všude. Mezi hlavní producenty krevet ale řadíme Čínu, Indii, Thajsko, Bangladéš, Brazílii a Austrálii.

 

Pokud jste je ještě nikdy neochutnali, pak vězte, že jsou zdravé a navíc i dietní. Jsou bohaté na bílkoviny, zinek, jód, vápník a vitamín B12, ale především obsahují spoustu omega 3 mastných kyselin. Dnes si připravíme tyto báječné mořské plody ve vynikajícím španělském pokrmu. Ochutnejte paellu, určitě si ji zamilujete.

 

Na fantastickou paellu pro 4 osoby budete potřebovat tyto ingredience:

 

  • Kuřecí stehna - 2 ks (musí být ale vykostěná)
  • Krevety, slávky - záleží jen na vás, kolik si jich tam dáte
  • Rýže na paellu - 1 balení
  • Bílé víno - 2 dcl
  • Olivový olej - na smažení
  • Drůbeží vývar - 2 dcl
  • Pečená paprika - 2 ks (červená)
  • Tymián, šafrán, červená paprika - dle chuti
  • Loupaná rajčata
  • Cibule - 1 ks
  • Česnek - 2 stroužky

 

Do velké pánve si nalijte olivový olej a osmažte na něm na drobno nakrájený česnek. Pokud ty větší kousky česneku někomu vadí, tak jej prolistujte. Kuřecí stehna očistěte, nakrájejte je na menší kusy a můžete je přidat do pánve. Spolu s kuřecím masem tam můžete vhodit i nakrájenou cibuli na drobno, nakrájená rajčata, pečené papriky, přidejte tam i tymián a bílé víno. 

 

Poté dle chuti přidejte i trochu šafránu a červené papriky. Nyní můžete přisypat i rýži a vše zalijte drůbežím vývarem. Vařte jen na mírném ohni a chvíli směs povařte. Až bude rýže poloměkká, naložte na ni krevety a trochu je do té rýže vmáčkněte. Pak přikryjte pokličkou. Nakonec přidejte i slávky. Paella bude hotová, když se mušle otevřou. A můžete podávat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.