Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Ovocný špíz na grilu

Grilovací sezóna ještě není u konce! Co byste řekli na ovocný špíz jako dezert nebo třeba jako alternativa toho masového? Fantazii se meze nekladou a tak můžete využít ovoce všeho druhu, ať už z vlastní zahrádky nebo klidně z obchodu.

ovocný špíz

Na špíz budete potřebovat:

10 jahod, ananas,
2 kiwi, 4 švestky, 
2 banány,
jablko,
hroznové víno.

Na dip budete potřebovat:
řecký jogurt,
3 lžíce medu,
citronová šťáva,
vanilkový lusk.

 

Přichystáte si špejle nebo grilovací jehlu na špízy a důkladně omyté ovoce. Jahody a švestky rozkrojíte podélně, hroznové víno necháte v celku a banán, kiwi, ananas a jablko rozkrojíte na větší kostky. Nyní můžete začít střídavě napichovat ovoce. Jakmile budete mít hotovo, dejte přichystané špízy na gril. Mezitím si nachystáte dip. Jogurt, med a citronovou šťávu smíchejte dohromady. Z vanilkového lusku vydlabejte dřeň a přimíchejte do jogurtu. Ogrilované špízy z obou stran můžete potřít dipem nebo si ovoce namáčet dle libosti.


Dobrou chuť!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.