Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Osvěžující letní saláty

V létě hledáme jakýkoliv způsob, jak se ochladit. Proto vám přinášíme pár receptů, na kterých si jistě pochutnáte. Jsou zdravé, svěží, lehké a dokonale vás zasytí.

Svěží a lehký salát

 

Salát s vepřovou panenkou (2 porce)

 

  • Rukola - 100 g
  • Vepřová panenka - 300 g
  • Sušené švestky - 1 hrst
  • Plátky mandlí - 1 hrst
  • Olivový olej - 4 lžíce
  • Balzamiková redukce - 1 lžíce (lze běžně sehnat v supermarketech)
  • Vinný ocet - 1 lžíce
  • Sůl, pepř

 

Vepřovou panenku si očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu na 160 °C a mezitím, co se trouba bude předehřívat, opečte si panenku na pánvi s 1 lžící olivového oleje - zprudka a dozlatova z obou stran. Potom ji hned vložte do trouby, kde by se měla dopéct přibližně za 8 minut. Rukolu si opláchněte a vložte do velké mísy a přidejte švestky nasekané na menší kousky. Plátky mandlí si na sucho opečte na pánvi. Krásně zhnědnou a provoní celou kuchyni. Zálivku si připravíte smícháním zbylého olivového oleje, balzamikové redukce, vinného octa, soli a pepře. Zálivku nalijte na salát a promíchejte. Panenku nechte po dopečení chvíli vychladnout. Později nakrájejte na menší plátky, vhoďte do salátu a můžete podávat.

 

Salát s kozím sýrem (2 porce)

 

  • Salát - 150 g (libovolná směs)
  • Kozí sýr - 150 g
  • Hroznové víno - 2 hrsti kuliček
  • Balzamikový ocet - 2 lžíce
  • Med - 1 lžička
  • Sůl, pepř

 

Salát omyjte a nakrájejte rovnoměrně na menší kousky. Kuličky hroznového vína opláchněte a překrojte napůl. Kozí sýr nakrájejte přibližně na centimetrové kostky. Důkladně salát promíchejte a nakonec zalijte zálivkou ze zbylých ingrediencí. Dle chuti pak už jen osolte a opepřete.

 

Osvěžující vitamínová bomba (1 porce)

 

  • Špenát - 40 g (listy)
  • Vlašské ořechy - 50 g (pokrájejte na kostky)
  • Vařená červená řepa - 50 g (může být i nakládaná)
  • Sýr feta - 40 g
  • Vařená brokolice - 40 g
  • Cherry rajčata - 30 g (překrojte napůl)
  • Fazole edamame - 10 g (místo nich klidně použijte fazole z plechovky)
  • Borůvky - 10 g
  • Křupavá semínka z granátového jablka - 5 g
  • Bílý jogurt - 30 g

 

Špenátové listy opláchněte a dejte do krabičky či misky úplně na dno. Ostatní ingredience tam přidáme a lehce promícháme. Nakonec zalijeme bílým jogurtem. Jestliže vám bílý jogurt moc nechutná, připravte si zálivku z citronu a olivového oleje.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.