Ohřívače na terasu – prodlužte si sezónu

Podzim už je v plném proudu a chladné počasí přišlo s ním. Pokud si chcete ještě občas posedět venku, je pravý čas na pořízení ohřívače, který vytvoří příjemné teplo.

Zahradní altánek

Milovníci léta a teplého počasí si to probíhající příliš neužívají. Nízké teploty a sychravo nás ženou domů, kde je příjemně teplo. Spousta z nás si ale ráda posedí venku na terase, na balkóně nebo na zahradě, i když zrovna nepálí slunce. Není totiž nutné utíkat dovnitř, když si pořídíme toho pravého pomocníka. Venkovní ohřívače nás zahřejí i při nízkých teplotách, stačí si pořídit ten správný.

Plynový nebo elektrický?

Plynový i elektrický udělá úplně stejnou službu, oba dokážou vytvořit teplo na dostačujících 20°C. Čím chladnější okolní vzduch je, tím složitější je však teplo udržet. Doporučuje se proto tu část, kterou chceme ohřát, alespoň částečně uzavřít. Postačí zahradní party altán nebo pergola, zabrání úniku teplého vzduchu.

Elektrické ohřívače

Elektrické ohřívače neboli infrazářiče mají stejně jako plynové své výhody i nevýhody. Jako největší nevýhoda se uvádí dražší provoz a nutnost elektrického přívodu tam, kde infrazářič chcete mít. Nicméně na druhou stránku elektrický ohřívač nehořívá okolní vzduch, což je určitá výhoda. Záření z tohoto ohřívače je srovnatelné se slunečními paprsky, které nás v letním období krásně hřejí.

Plynové ohřívače

Zahradní ohřívače, které jako svůj zdroj využívají plyn, mají levnější provoz. Zpravidla fungují na plynové láhve a podle objemu se provozní doba takové láhve pohybuje mezi jednou až třemi desítkami hodin. Plynové ohřívače ohřívají okolní vzduch a je tedy potřeba tento vzduch nejdříve předehřát, nežli se usadíme venku. Vzduch se ale ohřeje poměrně brzy a pohybuje se kolem 20°C.

Některé infrazářiče i plynové ohřívače jsou vybavené funkcí regulace teploty, kterou budou vyzařovat. Za tyto typy si ale většinou také připlatíte. Při pořizování topidla se vždy přesvědčte, že jsou vybavené pojistkou, která jej vypne v případě převrhnutí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies