Ochutnali jste už vietnamský pokrm Banh bao?

Zkuste si tuto delikatesu připravit s námi. Vietnamská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších kuchyní na světě. Připravují zdravá jídla, která z velké části obsahují zeleninu, ovoce, rýži, maso a bylinky. Jejich pokrmy jsou pestré, výrazné a jsou charakteristické nízkým obsahem tuku.

Ochutnali jste už vietnamský pokrm Banh bao?

 

Každá kuchyně má své plněné taštičky, kapsy či knedlíčky, které se mohou připravit z listového, kynutého nebo i nudlového těsta. Tyto vietnamské knedlíčky mohou posloužit jako lahodná svačinka nebo lehký oběd či večeře.

 

Bánh bao (4 porce)

 

  • Pšeničná hladká mouka - 2 hrnky (cca 300 g)
  • Mleté vepřové maso - 200 g
  • Sezamový olej - 1 lžíce
  • Mléko - ⅔ hrnku
  • Česnek - 2 stroužky
  • Jedlá soda - 1 lžička
  • Tzv. Jidášovo ucho - 4 ks (houba)
  • Droždí - 1 kostka
  • Skleněné nudle - 1 větší hrst
  • Jarní cibulka - 1 ks
  • Šalotka - 2 ks
  • Křepelčí vajíčka - 6 ks (můžete je však nahradit 3-4 slepičími vejci)
  • Rybí omáčka - 2 lžičky
  • Cukr - 3 lžíce
  • Sůl - 1 lžička
  • Mletý pepř - 1 lžička

 

Nejprve si naložte houby a skleněné nudle do vody. Vlažné mléko nalijte do mísy, do něj pak rozdrobte droždí, přidejte cukr, jemně promíchejte a počkejte, až vzejde kvásek. Mezitím si přes sítko prosejte mouku na pracovní plochu, přidejte jedlou sodu, sůl a uprostřed vytvořte důlek. Tam nalijte sezamový olej a vzešlý kvásek. Pak začněte zpracovávat hladké těsto. Nesmí lepit a musí zůstat vláčné. Uložte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte minimálně ½ hodiny odpočívat, aby nakynulo.

 

V mezičase si připravte jarní cibulku, šalotku a houby, které byste měli nakrájet nadrobno. Do pánve si dejte lžičku oleje a na něm pak opečte šalotku. K ní pak přidejte pokrájený česnek, který krátce osmažíte. Až směs ochladne, vmíchejte ji do mletého masa s rybí omáčkou, jarní cibulkou a skleněnými nudlemi, které si však musíte nastříhat na menší kusy. Vajíčka uvařte natvrdo a oloupejte. Křepelčí vajíčka stačí rozkrojit na půl a slepičí na čtvrtky.

 

Jakmile vám vykyne těsto, vytvarujte z něj válec a rozdělte na 12 stejných kusů. Každý zvlášť uválejte v dlaních do kuliček a opět přikryjte utěrkou. Po dalších 5 minutách kynutí vyválejte z každé koule placku o síle 3 mm a položte na pečící papírky o rozměrech 5x5 cm. Na každou placku pak dejte asi 1/12 masové směsi a na ni pak položte kousek vajíčka.

 

Pak už jen zbývá uzavřít knedlíček tak, aby měl podobný tvar jako palička česneku. Nakonec si připravte velký hrnec a počkejte, než se začne vařit voda spolu s 1 lžící octa. Pak do hrnce vložte pařák, na kterém připravíte knedlíčky na páře za 15 minut.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies