Obývací pokoj ve stylu Feng-šuej

Obývací pokoj je středovým místem každého bytu. Zde také trávíme podstatnou část našeho života, proto by měl být naší vizitkou. Dnes vám poradíme, jak si obývací pokoj zařídit ve stylu Feng-šuej.

Bydlení ve stylu Feng-šuej

Obývací pokoj – poloha, barevnost

Obývací pokoj je nejvhodnější orientovat na jihozápad, západ a nebo jihovýchod. Střed obývacího pokoje by měl být nejlépe prázdný, aby zde mohla proudit energie čchi. Pokud máte malou místnost, můžete ji opticky zvětšit s pomocí zrcadel. V obývacím pokoji by mělo být co nejméně věcí, čím méně tím lépe. Měli by převládat světlé barvy, nejlépe světle žlutá, oranžová nebo jemně růžová.

Podlaha

Vhodnou podlahovou krytinou jsou parkety. Pokud si potrpíte na koberce, měli byste jich do pokoje umístit raději více menších, než jeden velký.

Sedací souprava

Sedací souprava by se měla skládat z několika prvků (křesla, sedačka, malá pohovka a nebo gauč). Ideální je umístění u zdi. Důležité je, aby bylo možné vidět na střed místnosti z každé části sedací soupravy. Nikdo by neměl sedět zády ke dveřím, nikdy neustavujte sedací soupravu úhlopříčně do rohů.

Vhodný nábytek

V místnosti by mělo být co nejméně nábytku. Všechen nábytek (skříně, stoly, regály) by měl mít co nejvíce zaoblené rohy, aby se zabránilo škodlivým účinkům negativní energie. Ideální volbou je nábytek dřevěný, nejlépe ve světlých odstínech. Sklo a kov nejsou příliš vhodné materiály.

Pokojové rostliny

Do místnosti rozmístěte vhodné pokojové rostliny. Pozor – ani rostliny by neměli mít ostré a nebo špičaté listy. Do obývacího pokoje vybírejte pouze rostliny s kulatými listy.

Elektrické přístroje v obývacím pokoji

Vymožeností moderní doby, tedy televize, počítače, hudebních aparatur, atd. se jen těžko vzdáme. Zkrátka bez nich si už život neumíme ani představit. Všechny elektrické přístroje i když jsou vypnuté ze zásuvky ze sebe vydávají negativní energii čchi. Snažte se tyto přístroje zabudovat nejlépe do skříně, nebo na jiné vhodné uzavíratelné místo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies