Obkládáme kuchyni

Obklady ovlivňují celkový vzhled vaší kuchyně. Měly by být přitom nejen ladit s linkou a ostatním vybavením kuchyně, ale také být odolné a dobře udržovatelné. Víte, jaké si vybrat?

Mísa s ovocem na kuchyňské lince

oranžové obklady do kuchyněKeramické obkladačky – stará známá klasika

Asi první, co člověka napadne, když se řeknou obklady kuchyně, jsou klasické obkládačky. Nejsou ale zdaleka jedinou variantou, jak zútulnit interiér kuchyně. Výhodou obkládaček je bohatá nabídka barev a stylů a jejich dobrá udržovatelnost , nevýhodou jsou spáry, ve kterých se snadno množí bakterie a plísně. Vyplatí se proto připlatit si za antibakteriální spárovací hmotu. Čím dál tím oblíbenější jsou velkoformátové obkladadačky, drobná mozaika nebo kombinace obojího. Cena je ze všech možností nejlidovější, pohybuje se od 200 Kč za metr čtvereční.

Masivní dřevo vyzdvihne teplo domova

Jste-li milovníky přírodních materiálů a zvolili jste si kuchyňskou linku ze dřeva, můžete ji doplnit obklady opět dřevěnými. Pokud se trefíte i barevně, vytvoříte si dojem tepla a útulnosti, s jakým se setkáváte na chatách a chaloupkách.

motiv bambusu v kuchyniMDF deska – prostor pro grafiku na míru

Modernější verzí obkladaček je dřevěná, tzv. MDF deska, pokrytá fólií, na niž je možné natisknout jakýkoliv grafický motiv – stěna za linkou Vám tak může připomínat levandulový háj nebo třeba i Vaší návštěvu v Itálii – motivem totiž mohou být i Vaše vlastní fotografie. Cena se pohybuje okolo 2 tisíc korun za metr čtvereční. Velikostní limit MDF deska nemá, v případě velkých ploch se jednoduše spojí více dílů dohromady.

obklady do kuchyněTvrzené sklo – praktická a vkusná verze obkladu

Velmi vkusným a nevšedním řešením obložení stěny za linkou je tvrzené sklo. Vyrábí se v různých zabarveních i povrchových úpravách, jsou odolné proti nárazům i vysoké teplotě a dobře omyvatelné. Cena začíná cca na tisícikoruně za metr čtvereční. Také sklo lze pokrýt fólii s potiskem dle vašeho výběru, jako v předchozí variantě. Jedná se o tzv. grafosklo.

nerezová kuchyňská linkaKovové desky jako vrchol luxusu

Nejluxusnější variantou je obklad z hliníkové či nerezové desky. Speciální povrchová úprava Vám zajistí, že na desce nebudou ulpívat otisky prstů, přesto je ale nutná častá údržba a jistá opatrnost – škrábance totiž z desky odstraníte jen těžko. Cena za metr čtvereční se v tomto případě již pohybuje okolo desítky tisíc.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies