O pejscích a kočičkách nikoli od spisovatele Čapka

O nás Češích je známo, že jsme takřka největší chataři na světě (v počtu chat na obyvatele nás na světě předčí jen Švédové). Další zajímavý rekord držíme v oblasti domácích mazlíčků. Podle průzkumu z roku 2010 chováme více než 2 milióny zvířat. Což je nadpoloviční počet domácností.

Kočka v pelíšku

Z těchto 2 miliónů zvířat tvoří bezkonkurenční většinu psi a na druhém místě jsou kočky. O zbylé pozice se dělí rybičky, papoušci a hlodavci a v menší míře pak plazi a hmyz.

A právě pro mazlíčky jsme ochotni utratit nemalé peníze z našich rodinných rozpočtů. Kromě krmiva a veterinární péče kupujeme svým zvířátkům také mnoho předmětů, které jim zpříjemní nebo ochrání život.

K předmětům, které našim mazlíčkům učiní život ještě příjemnější, patří různé pelíšky, deky či prolézačky. Především kočka miluje různá škrabadla a schovávačky v domečcích či košících. Další kategorií jsou hračky, které jsou velmi podobné hračkám dětským, takže jsou barevné, gumové a vydávají různé zvuky.

Významnou skupinou v předmětech určených pro psy a kočky jsou také různé kartáče a hřebeny, neboť mnoho plemen má dlouhou a jemnou srst, o kterou je třeba se starat. Do produktů pro péči o zdraví našich mazlíčků můžeme zahrnout i různé oblečky, které ocení především majitelé malých psích plemen, jež často trpí chladem či deštěm. Kabátky, pláštěnky, kombinézy, v dnešní nabídce si vybere každý.

Pak je tu další skupina produktů tzv. výchovné pomůcky. Jedná se např. o obojky proti štěkání, které by měly naše pejsky odnaučit hlasitým projevům, pro které nemusejí mít pochopení všichni naši sousedé. Tyto obojky jsou různé podle druhu impulsu, který k pejskovi vysílají. Mohou být vibrační, ultrazvukové nebo např. vysokofrekvenční. Zajímavou výcvikovou pomůckou je nástavec mezi vodítko a obojek, který při příliš neposlušném chování pejska vydá ostřejší hvízdavý zvuk.

A poslední skupinou předmětů jsou ochranné pomůcky jako např. plůtek mezi venkovní dveře, který zabrání útěku našeho zvířátka či bezpečnostní pás pro většího pejska do auta.

O Blancheporte

Eshop Blancheporte.cz je internetová verze oblíbeného zásilkového obchodu, který mnozí z vás možná pamatují ještě pod jménem Magnet. V Blancheporte naleznete vždy zajímavé nabídky, ať už se jedná o produkty ze sekce dámské oblečení podle posledních francouzských trendů, či sortiment pro zvířecí miláčky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies