O kočkách

Pokud chcete domácího mazlíčka, který vás ve většině případů bude na slovo poslouchat a který vám bude projevovat lásku a respekt, vyberte si raději psa. Kočky totiž chtějí být uctívány a dělají si jen to, co samy chtějí. Kdybychom měli soužití s kočkou shrnout do několika slov, když si ji pořídíte, už nebudete pánem/paní vlastního bytu či domu. Nyní tam zavládne nová velmoc - kočka.

kočka

Nikdy nesrovnávejte kočku se psem

Ať už chcete chovat jakékoliv zvířátko, nesmíte zapomenout na důležitou věc - nejprve o nich musíte něco vědět. Každé zvíře vyžaduje jinou péči a především jiný přístup. Kočky jsou velice zvláštní osobnosti a bez porozumění se pravého přátelství s kočkou pravděpodobně nedočkáte.

 

I když vynaložíte veškeré úsilí, nemusí to k navázání přátelského soužití vůbec stačit. Jejich lásku si totiž musíte zasloužit a jestli se vám to podaří, získáte jedinečné přátelství, které vydrží po zbytek života.

Kočky špatně snášejí změny a jsou náladové

Jelikož mají rády určitý stereotyp, okamžitě zjistí, že se v místnosti s něčím hýbalo. Špatně se s těmito změnami vyrovnávají. Takže je můžete rozhodit i narozením dítěte, odchodem nějakého člena rodiny či cestováním, které se jim vůbec nelíbí.

 

Oproti pejskům jsou kočky spíše samotářky. Mají rádi mazlení a hry, ale občas zatouží po samotě. Proto jsou někdy vzteklé, když si s nimi chcete hrát. U kočky “hrací” náladu střídá nezájem či podrážděnost. Pejsci jsou rádi, když se v domácnosti objeví další jejich psí kamarádi, ale kočky nesnesou přítomnost jiných koček, pokud to tedy není člen rodiny, ale i ten ji někdy dokáže rozhodit.

Jsou velice čistotné

Už od narození dbají na dodržování základních pravidel hygieny, proto si hned navyknou chodit na svůj záchodek. Jestli ale po nějakém čase zjistíte, že svou potřebu vykonávají i jinde, nastal někde problém. Většinou kočku trápí nějaké zdravotní potíže a tak připisují vinu svému záchodu. Proto chodí jinam. V některých případech to ale může být chápáno jako určitý druh protestu. Když kočce něco přelítne přes nos, nic s tím nenaděláte, ale ona vám to v této formě ráda vrátí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies