Novofundlandský pes

Předci novofundlandského psa pocházeli ze severo - východního pobřeží Kanady. Psi tohoto plemene jsou obdařeni vynikající silou a vytrvalostí. Novofundlandský pes je společenský, mírný, nekomplikovaný, přítulný a poslušný pes.
Novofundlandský pes

Novofundlandský pes - původ

Předci novofundlandského psa pocházeli ze severo - východního pobřeží Kanady. Psi tohoto plemene jsou obdařeni vynikající silou a vytrvalostí.

Novofundlandský pes - charakteristika

Povaha novofundlandského psa je přátelská a mírná, ale taktéž pozorná a otevřená. U dospělého psa můžeme očekávat určitou míru rezervovanosti a důstojnosti. Jeho inteligence, přizpůsobivost a horlivost z něj dělá příjemného společníka a ochotného pracovníka.

Novofundlandský pes – výška, váha

Psi měří přibližně 71 cm, feny přibližně 66 cm. Váha u psů se pohybuje v rozmezí 60 - 75 kg, u fen 50 - 60 kg.

Novofundlandský pes - srst

Krycí srst je hrubá a otevřená, podsada je krátká, měkká a hustě zavřená. Srst je černá, krémová, bronzová nebo čokoládově hnědá.

Další plemena psů najdete v naší rubrice ZDE

Péče o srst

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Novofundlandský pes - povahové rysy

Společenský, mírný, nekomplikovaný, přítulný, poslušný. Tento pes je přátelský k lidem i ke zvířatům, velice rád plave a není zvlášť ostražitý, ale pokud je to opravdu nutné, svou rodinu chrání. Novofundlandský pes málo štěká, je sebevědomý a vyrovnaný.

Novofundlandský pes – výchova

Výchova novofundlandského psa probíhá většinou bez problémů.

Novofundlandský pes - pohyb

Novofundlandský pes potřebuje mnoho pohybu. Choďte s ním proto na dlouhé procházky, a až vyroste, můžete jej nechat běhat vedle kola a udržovat jej tak v dobré kondici.

Novofundlandský pes - věk

Novofundlandský pes se dožívá věku kolem 11 let.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies