Nová dlažba - jak na to?

Stojíte–li před výměnou staré dlažby za novou, z důvodu popraskání nebo častého poškození a chcete problém vyřešit jednou provždy, tak zkuste snadno opravitelný, odolný a jednoduše proveditelný způsob kladení dlažby.

Dlažba

Moderní dům i byt má různé venkovní plochy

Skladby podlahy na balkónech, terasách, předsíních, lodžiích a jiných pochůzných plochách, určených k odolávání povětrnostních podmínek, nebo jinému zvýšenému zatížení, je vhodné opatřit povrchem z dlažby.

 

Ta nám zaručí celkovou odolnost proti nepříznivým vlivům a tím zajistí i dlouhou životnost celé podlahy.

Způsob kladení dlažby na terče

Tento způsob kladení dlažby je určen pro balkóny, lodžie nebo i ploché střechy. Terč, který je z tvrzeného plastu, je vhodný pro suché kladení terasové, betonové a kamenné dlažby. Výhod tohoto systému oproti klasickému způsobu kladení dlažby do betonové mazaniny je hned několik.

 

Mezi největší plusy lze uvažovat celkově nižší hmotnost hotové konstrukce, ale především zde nebude takový problém s tepelnou roztažností, jako je tomu v případě betonové mazaniny. Nedojde zde tudíž k žádnému praskání vlivem roztažnosti rozdílných materiálů.

Stručný postup kladení

Terče se rozmístí dle zvolených rozměrů dlažebních kachlí po celém půdoryse podlahy. Terče se kladou přímo na hydroizolační vrstvu. Není potřeba betonová mazanina a maltové lože pod dlažbu.

 

Velikost spáry mezi dlažbou si každý volí sám v závislosti na velikosti dlažby, požadovaných vlastnostech a způsobu využití budoucí podlahy.

Výhody tohoto principu kladení dlažby:

  • jednoduché položení dlažby
  • možnost vyrovnání celkové nerovnosti povrchu vyrovnávacími podložkami
  • nižší náklady na pořízení
  • snadná údržba - rozebíratelnost
  • snadná oprava jednotlivých kusů
  • možnost uložení zapuštěné střešní vpusti přímo pod dlažbou
  • dlouhá životnost
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies