Neuznaná plemena psů - 2. díl

V druhém díle vám představíme několik dalších psích plemen, která nemají oficiální uznání od mezinárodní organizace FCI.

Český horský pes

<!-- -->

Americký buldok

Americký buldok má své kořeny v Anglii. Postupně se rozšířil až do Ameriky, kde byl díky své povaze využíván především jako hlídací pes. Americký buldok je oddaný svým pánům, lpí na nich, dobře snáší děti i zvířecí společníky. Jeho postava je silná, svalnatá, s pevnou a lesklou srstí. Má-li Americký buldok bílou barvu srsti, je nutné zjistit, jestli není hluchý. Srst nevyžaduje příliš velkou péči, stačí ji občas vykartáčovat.

Americký stafordšírský teriér

Jeho předci jsou rovněž z Anglie a plemeno Amerického stafordšírského teriéra vzniklo křížením anglických buldoků a teriérů. Do USA se dostal v devatenáctém století a svou popularitu získal hlavně ze psích zápasů, k nimž byl také vyšlechtěn v mohutnější a silnější plemeno. Povaha stafordšírského teriéra je ochranářská a při špatné nebo žádné výchově by mohl útočit nejen na cizí, ale i na svého pána. Jeho srst je tvrdá a lesklá, jednobarevná či skvrnitá, nikdy však bílá a potřebuje pravidelné kartáčování.

Český horský pes

Český horský pes je kříženec několika plemen a s jeho šlechtěním se začalo teprve v sedmdesátých letech minulého století. Je velice přátelský, klidný a dá se snadno vycvičit. Potřebuje každodenní pohyb, proto je nutné dopřát mu dostatečně velký výběh. Není choulostivý a zvykne si i na drsnější přírodní podmínky. Srst má delší, vyžaduje častější péči. Barva srsti je vždy žlutě nebo černě strakatá s bílým základem.

Biewer yorkshire terrier

Původ Biewer yokrshire terriera je v Německu a s jeho šlechtěním se začalo v polovině osmdesátých let minulého století. Tito psi, ač dorůstají pouze 23 cm, mají hlídací povahu a jsou velice ostražití. Děti i cizí návštěvu snáší dobře a osvědčili se i jako hraví a přítulní společníci k osamělým lidem, potíže jim však nedělá ani rodina s více členy. Nevadí jim ani další zvířata v domácnosti. Srst Biewer yorkshire terriera je dlouhá a vyžaduje dostatečnou péči.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies