Neuznaná plemena psů – 1.díl

Jsou vychovaní, vyšlechtění, chybí jim pouze oficiální uznání. V prvním díle vám představíme několik psích plemen, která stále čekají na uznání od FCI.

Bílý ovčák

<!-- -->

Americko-kanadský bílý ovčák

Povaha bílých ovčáků je různorodá, v podstatě se ale jedná o vnímavého a citlivého psa. Psi se špatnými zážitky ve věku štěněte mohou mít doživotní trauma, proto velice záleží na přístupu a výchově jeho chovatele. Je velice podobný německému ovčákovi, je však zcela bílý. Jeho průměrný věk se pohybuje okolo 13 let a často je využíván jako pomocník pro postižené či nevidomé.

Americký Mini-Pei

Mini-Pei je kříženec Shar-Peie a pochází z USA. Tato dvě plemena mají mnoho společného, Mini-Pei je však na rozdíl od Shar-Peie živější. Je společenský, přátelský, milý a vzhledem k této povaze je tedy výborný jako společník pro všechny osamělé. Jejich srst je čokoládově hnědá, černá, žlutá nebo meruňková. Nevyžaduje přílišnou péči, je ale nutné pravidelně čistit záhyby v srsti.

Americký pitbulteriér

Americký pitbulteriér pochází původně z Anglie, kde byl Iry vyšlechtěn jako bojový pes. Po nějakém čase se plemeno přesunulo i do USA, zde jej využívali na hlídání dobytka a křížili s většími psy. Ačkoliv je pitbulteriér veřejností považován za nebezpečného psa, jeho povaha je mírná. Chování pitbulteriéra silně ovlivňuje výcvik chovatele, je tedy zřejmé, že by jej měl chovat a cvičit pouze zkušený chovatel. Srst amerického pitbulteriéra je krátká a na omak tvrdá, různého zbarvení. Vyžaduje vyšší tělesnou aktivitu a chovatel pro něj musí být dostatečnou autoritou.

Búrský buldok

Búrský buldok je velice ostražitý, má povahu hlídače a jeho chovatel si ho bude pochvalovat pro svou spolehlivost a poslušnost. Jeho postava je silná a robustní, s vahou mezi 50 až 65 kilogramů. Srst má hladkou, není potřeba zvláštní péče.

Čau Čau krátkosrstý

Čau Čau krátkosrstý pochází z Číny, kde byl původně cvičen jako lovecký pes, avšak v současnosti je jeho hlavním rysem hlídání. Jeho povaha se rozvíjí do všech stran, chovatel v něm může nalézt velice klidného psa, nicméně jeho podstatou je ostražitost, na níž se váže jeho skutečná odvaha a hlavně nadřazenost nad ostatními psy. Toto plemeno má srst krátkou, která vyžaduje občasné kartáčování. Barva srsti může být bílá, černá, červená, modrá nebo béžová. Charakteristickou vlastností je pro plemeno Čau Čau modrý jazyk.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies