Netradiční pokojové rostliny do vašeho obýváku – 2.díl

Představujeme Vám další netradiční pokojové rostliny vhodné nejen do obýváku. Shlédněte velkou fotogalerii netradičních pokojových rostlin.

Euphorbia

Nertera andská neboli korálovka

Korálovka je zajímavá, spíše menší pokojová rostlina s malými lístečky, která je po celém povrchu posypána bobulemi oranžové nebo žluté barvy (korálky). Bobule zůstávají na rostlině zejména na podzim a v zimě. Tato pokojová rostlina je vhodná na květinové okno, může být ovšem použita jako velmi zajímavá solitera.

Pokojová pistácie

Pistácie (Pistacia) je charakteristická malými kožovitými tuhými listy, které dobře drží vláhu, proto nepotřebuje mnoho vody. Tato rostlina se pěstuje jako nenáročná domácí bonsaj.

Nebeský bambus (Nandina domestica)

Nebeský bambus (Nandina domestica) patří mezi pokojové bonsaje, které nejsou náročné na pěstební podmínky. Škůdci a chorobami je napadán jen velmi vzácně. Nebeský bambus má několik kmínků.

Euphorbia milii - Kristova koruna

Pryšec zářivý (Euphorbia milii) nazývaný také Kristova koruna, je nevelký ostnatý keř s mohutnými šedavými stonky a sytě zelenými podlouhlými listy. Zajímavé jsou na této rostlině květy, které jsou velmi drobné, žlutavé barvy s jasně červené listeny, které jsou často pokládány za květy. Pryšec zářivý potřebuje v létě maximum slunečního záření a tvarování koruny prořezáváním.

Rhapis nízký

Rhapis je zajímavá orientální palma s bohatými vějířovitými, hluboce rozeklanými listy. Stvoly má pokryté vláknem. Rostlina dosahuje výšky do 1,5 metru. Rostlina vyžaduje dostatek vody, zejména v letních měsících.

Satsuma neboli mandarinka unšiu

Satsuma (Citrus unshiu) je pokojovou rostlinou, která nemá semena. Je charakteristická svými vlnitými a kožnatými listy a velkými žlutými kulatými plody. Tato rostlina je velmi náročná na světlo a teplo po celý rok.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies