Netradiční pokojové rostliny do vašeho obýváku – 1.díl

V dnešním článku Vám představíme netradiční pokojové rostliny, kterými si můžete ozdobit svůj příbytek. Shlédněte velkou fotogalerii netradičních pokojových rostlin.

Aeschyanthus

Aeschynanthus 'Twister'

Netradiční pokojovou rostlinou je Aeschynanthus 'Twister'. Pnoucí rostlina se zajímavými „prstýnkovými" listy a výraznými květy se hodí jako solitera do pokojů i zimních zahrad. Rostlinu je sice poměrně těžké sehnat, pokud se Vám to však povede, můžete se těšit na velmi zajímavou pokojovou rostlinu, která Vám bude každodenně přinášet radost pouhým pohledem.

Více o pěstování této rostliny se dočtěte ve článku zde>

Pachypodium lamieri - zajímavá, ale jedovatá!

Další zajímavou pokojovou rostlinou je Pachypodium lamieri - pachypodium, která je charakteristická hrubým stonkem s ostny a dlouhými úzkými listy. Pozor: Rostlina zadržuje mléčnou šťávu a také jedovaté alkaloidy. Pokud tedy chcete pěstovat tuto rostlinu, umístěte ji mimo dosah dětí a domácích zvířat.

Hatiora je podobná vánočnímu kaktusu

Rostlina, která se velmi často plete s vánočním kaktusem je zajímavá díky svým listům, neboli „větvičkám", které se skládají z článků dlouhých až do 3 centimetrů. Hatioru od vánočního kaktusu poměrně lehko poznáme. Tato rostlina má oproti vánočnímu kaktusu symetrický tvar, články jsou okrouhlého tvaru a často mají načervenalý oddenek (větvičky vánočního kaktusu jsou jasně zelené). Rostlina kvete velmi bohatě desítkami malých žlutých květů. Hatiora je vhodná do závěsných květináčů.

Kolumnea je zajímavá netradičními trubkovitými květy

Kolumnea  je dekorativní a stále zelená rostlina se splývavými nebo plazivými výhonky, dlouhými i více než metr, pokrytými elipsoidními tmavě zelenými listy. Rostlina má jasné trubkovité květy vyrůstají na výhoncích přímo mezi listy. Pozor: Rostliny jsou velmi citlivé na „suchý" vzduch, v zimě vyžaduje tato rostlina odpočinek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies