Nenáročná moderní zahrada – jak na to?

Zajímá vás, jak si vytvořit krásnou a zároveň moderní zahradu s minimem vynaložených sil? Pokud ano, je dnešní článek určen právě pro vás. Čtěte dále a dozvíte se více...

Rostlina, zemina

Mulčovací kůra – a půl práce je hotovo...

Mulčování je v dnešní době nejrozšířenější ekologickou ochranou vysazených rostlin, keřů i stromů. Je také výbornou ochranou proti plevelům. Pokud mulčovací kůru nasypete k růžím nebo například ke stromovým či keřovým výsadbám, budete mít ušetřenou práci. Zároveň mulčovací kůra vypadá velmi pěkně na zahradě.

Keře a stromy ve skupinkách - ušetřený čas se sekačkou v ruce

Ušetřit si prácí můžete také tím, pokud sesadíte stromy a keře ve skupinkách. Ty se pak lépe udržují – nebudete muset jezdit se sekačkou okolo každého stromu zvlášť. Navíc sesazované skupiny dřevin vypadají velmi efektně – vyzkoušejte kombinaci různých tvarů, výšek, barev a druhů dřevin.

Automatické zavlažování zahrady

Automatické zavlažování (například trávníku) ušetří nejen váš čas, ale také značné množství vody. Velkou výhodou tohoto typů zavlažování je, že rostliny dostávají pravidelnou a přesnou zálivku zrovna tehdy, kdy ji potřebují. O úsporu vody se starají přesně nastavené postřikovače a čidlo dešťových srážek.

Založte si vřesoviště

Vřesoviště je napodobeninou volné přírody, proto se jí nechejte inspirovat. Vřesoviště není náročné na údržbu, vyžaduje ovšem kyselou půdu a občas obohatit živinami. Vyžaduje zvláštní umístění, nejlépe v blízkostí zídek a svahů, v lehkém polostínu. Nabídka vřesů je široká, v našich zeměpisných šířkách se ale nejlépe dokáže uchytit vřesovec pleťový, popelavý, čtyřřadý a těkavý.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies