Německá doga - Deutsche Dogge

Německá doga (Deutsche Dogge) je národní německé plemeno. Německé dogy pocházejí od dávnověkých moloských psů, kteří se dostali do Evropy v době vlády římského impéria, šířících se pro bojové a strážní služby.

Německá doga

Německá doga - původ

Německá doga (Deutsche Dogge) je národní německé plemeno. Německé dogy pocházejí od dávnověkých moloských psů, kteří se dostali do Evropy v době vlády římského impéria, šířících se pro bojové a strážní služby. Ve středověku dogu používali k nahánění dobytka, pastvě býků, k lovu, ke štvanicím na divoká prasata i šelmy a hlavně na osobní ochranu. Toužíte si pořídit mazlíčka nebo bojovníka? Poradíme vám, více v rubrice...

Německá doga - váha

Hmotnost německé dogy se pohybuje v rozmezí 55 až 90 kilogramů.

Německá doga - výška

Minimální výška psa je 80 centimetrů, u feny 72 centimetrů.

Péče o srst německé dogy

Srst je krátká, hustá s vysokým leskem. Zbarvení je žíhané, plavé, modré, černé nebo harlekýn (bílé s černými skvrnami). Péče o srst není náročná. Pro každodenní kartáčování je vhodné použít například kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenní kartáčování je velice nutné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Povahové rysy německé dogy

Německá doga je pes velice inteligentní, poslušný, laskavý, učenlivý, společenský a přátelský. Je také velice odvážný a temperamentní a nechybí mu ani sebevědomí a rozvážnost. Svému pánovi je velmi oddaný a věrný.

Německá doga - výchova

Výchova probíhá většinou bez problémů. Tito psi se snadno učí a rádi něco dělají pro svého pána.

 

Německá doga - pohyb

Německá doga je aktivní plemeno a je zapotřebí, aby měla dostatek pohybu. Pro udržení kondice můžete s německou doga podnikat dlouhé a pravidelné procházky. Naopak štěňata se v období růstu nesmí příliš unavit, neboť spoustu energie spotřebují na samotný růst. Tato rasa je narocná na výživu, která se nesmí rozhodně zanedbat!

 

 

Německá doga - věk

Německá doga se dožívá věku kolem 10 – 12 let, ale i déle.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies