Nejkrásnější botanické zahrady na světě

Pojďte se společně s námi podívat na nejkrásnější botanické zahrady světa. Představíme vám botanickou zahradu Kirstenbosch, královské botanické zahrady Peradeniya a také zahradu Kenin Raya.

Botanická zahrada

Botanická zahrada Kirstenbosch

Světově proslulá botanická zahrada Kirstenbosch patří mezi několik nejkrásnějších botanických zahrad na světě. Zahrada se rozprostírá na východním úpatí Stolové hory v Kapském Městě.

 

Byla založena v roce 1913, profesorem Pearsonem. Botanická zahrada Kirstenbosch je pýchou Jižní Afriky, najdete zde pouze Jihoafrické rostliny. Je jich zde na 20 000 rostlinných druhů.

Královské botanické zahrady Peradeniya

Královské botanické zahrady Peradeniya jsou jedny z největších a nejkrásnějších botanických zahrad na světě. Nacházejí se ve městě Pinnawela ve Srí Lance. Jejich dominantou je gigantický jávský fíkovník pokrývající 1600 m2. Tyto zahrady byly založeny ve 13. století.

Botanická zahrada ve městě Bogor

Ve městě Bogor, které se nachází v Indonésii, můžeme spatřit nejkrásnější botanickou zahradu celé země. Dříve bylo toto místo oblíbenou stanicí holandských guvernérů, dnes je to obrovská botanická zahrada s názvem Kenin Raya.

 

Botanická zahrada pokrývá 80 km2 plochy s více než 15 000 druhy stromů a rostlin. V Kenin Raya nalezneme přes 400 druhů palem a 3 000 druhů orchidejí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies