Navrhujeme zahradu – 3.díl

V dnešním díle našeho seriálu se podíváme blíže na výběr rostlin a také na výběr vhodného materiálu pro stavbu naší nové moderní zahrady. Zajímá vás, zda-li je lepší vybudovat si zahradu s pomocí vlastních sil a nebo s pomocí odborníků?

Udržovaný park plný květin

Navrhujeme zahradu – 3.díl

V předchozích dílech našeho seriálu, jste se mohli více dozvědět více nejen o typech zahrad, ale také například o tvorbě vlastního návrhu. V dnešním díle našeho seriálu se podíváme blíže na výběr rostlin a také na výběr vhodného materiálu pro stavbu naší nové moderní zahrady.

Výběr vhodného rostlinného materiálu - jak na to?

Pokud již máte představu a také návrh, jak by měla vaše nová moderní zahrada vypadat „nahrubo“, je vhodné, zamyslet se nad výběrem vhodných rostlin.

 

Rostliny by měli nejen celkově ladit se stylem zahrady, ale také splnit vaše požadavky, co se týče jejich údržby (zálivka, hnojení, přesazování, stříhání...apod.). Nezapomínejte při výběru vhodných rostlin klást důraz také na jejich výšku, tvar a barvu.

 

Rada: Nevybírejte si na svoji zahradu příliš mnoho tvarů a barev, zahrada by mohla působit „přeplácaným“dojmem.

Výběr stavebního materiálu do vaší nové moderní zahrady

Před realizací plánu vaši budoucí zahradky, si ještě jednou raději pořádně rozmyslete, jaký stavební materiál bude na vaší zahrádce dominovat - dřevo, plast, kámen, beton...na výběr máte opravdu mnoho typů, výběr je jen na vás. Velmi pěkně vypadá například kombinace dřeva a přírodního kamene.

Moderní zahrada – vlastnoruční práce a nebo raději práce specialistů?

Dalším důležitým bodem při realizaci moderní zahrady, je zodpovědět si otázku, zda-li bude zahrada celkovým dílem vlastnoruční práce a nebo raději práce specialistů. Ano, teď si určitě říkáte, že si zahradu raději vybudujete sami, než abyste někomu zbytečně platili za práci, která se vám ve výsledku ani nemusí líbit.

 

Vlastnoruční práce, ale také práce odborníků má své výhody i nevýhody. Pokud jste domácí kutil a specializovaný zahradník v jednom, tak proč ne. Pokud jste pravým opakem "kutilo-zahradníka", bude lepší, pokud raději přenecháte realizaci návrhu odborníkům - počítejte však s nemalými finančními náklady.

 

Nezapomínejte na správný výběr firmy, která vám realizaci plánu v novou moderní zahradu provede. Čím více kladných ohlasů na vámi vybranou firmu, tím lépe...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies