Navarrský ohař

Navarrský ohař je psím plemenem, které bylo vyšlechtěno ve Španělsku. Vznikl křížením starých plemen španělských loveckých psů. Za hranicemi Španělska je Navarrský ohař téměř neznámý, v zemi se těší ovšem velké oblibě.

Navarrský ohař

Navarrský ohař - zajímavosti

  • Organizace FCI toto psí plemeno prozatím neuznává.
  • Navarrský ohař má několik označení, například Navarro Pointer, Perdiguero Navarro..atd. Jako druhé jméno se nejčastěji užívá Perdiguero navarro.
  • Zvláštností tohoto psího plemene je rozdvojený nos (hluboká brázda).

Navarrský ohař a jeho povaha

Navarrský ohař je přátelský, klidný, věrný, hravý a nekonfliktní pes s vrozeným smyslem pro vytrvalost a nebojácnost. Je vhodný do rodiny s malými dětmi i ke starším lidem. Dobře vychází i z ostatními zvířaty.

Základní charakteristika plemene

Výška:

Navarrský ohař má výšku v kohoutku v rozmezí od 51 do 61 centimetrů.

Váha:

Navarrský ohař váží v rozmezí 25 až 30 kilogramů.

Srst:

Navarrský ohař má buď krátkou nebo dlouhou srst. Zbarvení je bílé se žlutými známkami, játrové s žlutými známkami nebo játrové s bílými tečkami.

Péče o srst

Péče o srst není náročná. Pro kartáčování srsti je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenním kartáčováním se odstraní uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte

Výchova by měla začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být důsledná, ale také založená na vzájemném respektu. Navarrský ohař se velmi rychle učí nové věci.

Pohyb je pro toto psí plemeno velmi důležitý

Snažte se zajistit tomuto psímu plemenu hodně pohybu. Nejspokojenější je Navarrský ohař venku, kde může pobývat po celý den. Dožívá se věku kolem 12 až 13 let, ale i déle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies