Nápoje na zahřátí

Není nic lepšího, než si po náročném a chladném dni dát něco dobrého na zahrátí! Co byste řekli na svařák, grog a nebo punč?

punč

Svařené víno

Budeme potřebovat 1 litr stolního červeného vína, 100 gramů třtinového cukru, 2 celé skořice, 6 hřebíčků, 6 jalovčinek, 2 kuličky černého pepře, 1 pomeranč a 1 citrón.


Do většího hrnce nalijeme červené víno a přidáme výše uvedené koření. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou „pobublávat“. Po chvilce přidáme plátky pomeranče a citrónu (dobře omytých). Když se začnou objevovat ve víně malé bublinky, odstavíme jej z plotny a necháme cca 10 minut stát. Nakonec dochutíme třtinových cukrem a podáváme.

Jablečný punč

Budeme potřebovat 1 litr bílého vína, 0,5 litru jablečného moštu, 100 mililitrů rumu, 4 polévkové lžíce medu, 2 jablko, 4 hřebíčky, 1 svitek skořice, šťáva z poloviny citrónu, 2 hvězdičky badyánu.


Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do většího hrnce. Přidáme bílé víno, mošt, citrónovou šťávu a výše uvedené koření. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou pozvolna vařit. Poté odstavíme a necháme cca 20 minut stát. Nakonec do jablečného punče přidáme rum, promícháme a ihned podáváme.

Ananasový grog

Budeme potřebovat ¼ čerstvého ananasu, 1 litr vody, 50 mililitrů rumu, 1 balení vanilkového cukru, třtinový cukr dle chuti a citrón.


Ananas očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme rum, vanilkový a třtinový cukr a dle chuti šťávu z citrónu. Přivedeme k varu a necháme chvíli povařit. Poté odtavíme z plotny a necháme alespoň 10 minut stát. Ananasový grog podáváme teplý.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies