Svařené víno
Budeme potřebovat 1 litr stolního červeného vína, 100 gramů třtinového cukru, 2 celé skořice, 6 hřebíčků, 6 jalovčinek, 2 kuličky černého pepře, 1 pomeranč a 1 citrón.
Do většího hrnce nalijeme červené víno a přidáme výše uvedené koření. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou „pobublávat“. Po chvilce přidáme plátky pomeranče a citrónu (dobře omytých). Když se začnou objevovat ve víně malé bublinky, odstavíme jej z plotny a necháme cca 10 minut stát. Nakonec dochutíme třtinových cukrem a podáváme.
Jablečný punč
Budeme potřebovat 1 litr bílého vína, 0,5 litru jablečného moštu, 100 mililitrů rumu, 4 polévkové lžíce medu, 2 jablko, 4 hřebíčky, 1 svitek skořice, šťáva z poloviny citrónu, 2 hvězdičky badyánu.
Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do většího hrnce. Přidáme bílé víno, mošt, citrónovou šťávu a výše uvedené koření. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou pozvolna vařit. Poté odstavíme a necháme cca 20 minut stát. Nakonec do jablečného punče přidáme rum, promícháme a ihned podáváme.
Ananasový grog
Budeme potřebovat ¼ čerstvého ananasu, 1 litr vody, 50 mililitrů rumu, 1 balení vanilkového cukru, třtinový cukr dle chuti a citrón.
Ananas očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme rum, vanilkový a třtinový cukr a dle chuti šťávu z citrónu. Přivedeme k varu a necháme chvíli povařit. Poté odtavíme z plotny a necháme alespoň 10 minut stát. Ananasový grog podáváme teplý.
Diskuze