Munchkin kočka - kočka s krátkýma nohama

Munchkin je plemeno kočky, které organizace FIFE neuznává. Je to nepochybně nejpodivnější plemeno, které vzniklo v posledních letech. Pro munchkina je určující jediný dominantní znak, což jsou jeho velmi krátké nohy.

Munchkin kočka

Historie plemene

Munchkin je mutace kočky pocházející z Louisiany v USA, která se objevila roku 1983. Chovatelé se tímto plemenem začali zabývat, přikřížili nečistokrevné kočky a v důsledku stále rostoucí popularity TICA poskytla munchkinovi v roce 1995 status „nové plemeno”. Přesto je mnoho organizací neuznává a standart tohoto plemene je velmi volný.

Popis munchkin kočky

Munchkin je plemeno kočky, které organizace FIFE neuznává. Je to nepochybně nejpodivnější plemeno, které vzniklo v posledních letech. Pro munchkina je velmi určující jediný dominantní znak, což jsou jeho velmi krátké nohy. Munchkin může mít libovolnou barvu nebo kresbu, protože plemeno pochází z nečistokrevných koček a chovná základna je omezená. V současné době je toto plemeno dosti oblíbené.

Charakter a temperament munchkin kočky

Munchkin kočka má jedinečnou, milou a temperamentní povahu se silnou vazbou k člověku. Munchkin kočky jsou nerady nechávány o samotě.

Péče

Munchkin kočka je krátkosrsté plemeno a postačí ji jednou týdně vykartáčovat. Vzhledem k mimořádné stavbě těla by měl být podíl bílkovin v její stravě vyšší.

Velikost a hmotnost munchkin kočky

Velikost je miniaturní a váha se pohybuje v rozmezí 2,25 až 4 kilogramů.

Munchkin kočka – zajímavost

Munchkin je oslovení maličkých človíčků, hrdinů pohádky amerického spisovatele F.Bauma „Mudrc ze země Oz”.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies