Mořské akvárium

Mořská akvária jsou návštěvním trendem. Jedno větší mořské akvárium nalezneme v Ostravě. Akvárium bylo založeno v roce 1999 a v nejbližší době se bude akvárium rekonstruovat a rozšiřovat.

Had ve džbánu

Mořské akvárium

Mořská akvária jsou velkým návštěvním trendem. Jedno větší mořské akvárium nalezneme v Ostravě. Akvárium bylo založeno v roce 1999 a v nejbližší době se bude akvárium rekonstruovat a rozšiřovat.

 

Mořské akvárium – mořské ryby

Ryby, které v mořském akváriu nalezneme jsou dovezeny především z Indického oceánu. Mezi nejznámější druhy patří například Zebrasoma flavescens - Bodlok žlutý, Gobiodon citrinus - Hlaváč citronový, Ostracion cubicus - Havýš žlutohnědý, Apolemichthys xanturus - Pomec plavoocasý, Amphiprion ocellaris - Klaun očkatý a mnoho dalších ryb. Také zde nalezneme známé české ryby, např. sumce a kapry.

 

 

Mořské akvárium – zajímaví mořští živočichové

Zajímavých mořských živočichů zde nalezneme mnoho. Mezi ty, které vás zaujmou patří bezesporu Muréna, Karetka novoguinejská a Žralok bílý.

 

 

Žralok v mořském akváriu

V tomto mořském akváriu byli už dva žraloci, ale bohužel zahynuli během několika dní následkem stresu z přepravy. Nyní zde nově nalezneme mladou samici žraloka.

 

 

Mořské akvárium – plazi

V této expozici mořského akvária nalezneme také plazy. Mezi rarity zde patří Krokodýl nilský, Varan Salvator, Varan komodský a Krajta královská.

 

 

Mořské akvárium – opičky

Mořské akvárium je doplněno také malými opičkami, například Tamarínem žlutorudým, Kosmanem zakrslým.

 

 

Strava opiček – čím se živí?

Mnoho lidí se ptá, jak se opičky živí. Mohou se živit speciální stravou, ale vhodnější je krmit opičky stravou smíšenou. Nejvhodnější je krmná směs složená z rýžové kaše bez mléka, osmizrné kaše, medu, banánu, glucopuru, vitalcínu a pangaminu.

 

 

Mořské akvárium – přeprava ryb

Mořské ryby, které zde nalezneme se dovážejí z indického oceánu. Převoz ryb je velmi náročný. Ryby jsou při převozu omámeny speciálními omamnými látkami, které obsahují nikotin a čpavek. Ryby jsou při převozu klidnější a trpí méně stresem. Stres totiž může ryby zabít!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies