Molice – prevence a ochrana

Molice sají na rubech listů a vylučují lepkavé výkaly. Celá rostlina postupně uvadá. Molice jsou drobný, bílý okřídlený hmyz, který je podobný můrkám, nemá s nimi ale nic společného.

Molice

Molice – prevence a ochrana

Molice jsou drobný, bílý okřídlený hmyz, který je podobný můrkám, nemá s nimi ale nic společného. Molice sají na rubech listů a vylučují lepkavé výkaly. Celá rostlina postupně uvadá.

Ochrana rostlin před molicí

Ochrana před molicí je důležitá, a proto je nutné při zjištění prvních jedinců, aby se provedla důkladná prohlídka všech rostlin. Ideální pomocí je použití insekticidního přípravku. Ochrana je možná pouze v prvopočátku, ihned po zjištění molic. Postřik se musí opakovat, protože přípravek zabírá pouze na živé jedince, kteří mají třídenní dobu líhnutí. Vajíčka postřiky nezničí a nové generace molic se rychle mění.

Prevence

Nepřelívejte rostliny, zemina by měla v období mezi první a druhou zálivkou vyschnout, zajistěte rostlině dobrou drenáž. Další dobrou prevencí jsou lepové desky, díky kterým budete moci molice včas identifikovat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 6 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies