Módní vana – kousek luxusu u vás doma

Někdo dává přednost sprchování, někdo zase příjemné koupeli. Patříte-li mezi druhou skupinu, zjistěte, jakou vanu si vybrat, abyste si relaxaci ještě více zpříjemnili.

Vana, koupelna

Velikost koupelny - základní kritérium výběru

Při výběru vany je samozřejmě rozhodující velikost vaší koupelny. Čím je tato místnost menší, tím méně možností při výběru máte. Důležité je také dispoziční řešení koupelny.

Vany podle tvaru

Klasické oválné vany

Asi nejznámější je klasická oválná vana, kterou má doma většina českých domácností. Vanu téhož tvaru si ale můžete pořídit v ergonomickém zakřivení, takže vás po patnácti minutách nebolí za krkem a nejste křiví jak paragraf. Pro zvýšení komfortu se vyrábí také oválné vany se zabudovanými podpěrkami pro ruce.

Rohové a mnohauhelníkové vany

Čím dál tím oblíbenější jsou rohové a mnohauhelníkové vany. U rohové vany je ale třeba brát na vědomí, že zabere spoustu prostoru a do malých koupelen se tedy nehodí. Do rohové vany se vejde i váš partner, což otevírá dveře lidské představivosti. Výhodou je také větší odkládací plocha.

Atypické tvary

Dílem bytových designerů jsou atypicky tvarované vany. Bývají umístěny v hotelích a luxusních vilách, pokud ale nemáte hluboko do kapsy, pořídit si ji můžete i vy. Atypické vany bývají vyrobeny i z atypických materiálů jako je například dřevo nebo slonovina.

Vany podle materiálu

Klasická vana je vyrobená ze směsi smaltu a akrylátu, nejsou to všem jediné materiály, z jakých se vany vyrábí. Jak už jsme se výše zmínili, výjimečné není ani dřevo nebo slonovina, ale také sklo nebo kov. Pokud se rozhodnete pro atypický materiál, popřemýšlejte, zda se do vašeho interiéru bude hodit – anebo se vaně interiér pokuste alespoň trochu přizpůsobit.

Je libo trochu luxusu?

Jste-li ochotni do nové vany investovat i větší částku a vaše koupelna disponuje zvláště velkým prostorem, vsaďte na vířivou nebo volně stojící vanu, která se umísťuje doprostřed místnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies