Moderní zahrada ve stylu Feng-šuej – 4.díl

Dnes vám představíme stromy, které se nejčastěji používají k osázení moderních zahrad ve stylu feng-šuej. Každý strom má jiný, individuální přínos pro zahradu.

Křeslo na terase

Ginkgo biloba – strom přátelství

Tento jehličnatý strom symbolizuje podle feng-šuej přátelství. Zahradě, na které tento strom roste, by měl přinést radost. Pozor – Gingko biloba se nesmí seřezávat (každá seřezaná větev by znamenala ztrátu 1 přítele).

Vrba – strom půvabu

Vrba, podle mnohých nejstarší strom světa, je symbolem půvabu. Dle pravidel feng-šuej je právě vrba nejlepším zeleným „vodičem“ kladné energie čchi.

Mandloň – strom štěstí

Mandloň dle pravidel feng-šuej symbolizuje štěstí, je tedy přiřazována k principu jin. Vhodné je vysazení mandloně vedle trávníku a nebo skalky – tak se přísun pozitivní energie znásobí.

Třešeň - strom harmonie

Třešeň je nejen stromem, který rodí velmi chutné a oblíbené ovoce. Třešeň je také stromem, který dle pravidel feng – šuej přináší do zahrady pocit harmonické rovnováhu mezi tělem a duchem, podporuje také dobré tělesné vlastnosti.

Šeřík – strom mužnosti

Šeřík je považován za symbol mužnosti, řadí se k principu jang. Tento strom je vhodné umístit do okolí skalky a nebo před roh zahrady.

Rododendron – strom jemnosti

Rododendron je podle pravidel feng-šuej označován za symbol jemnosti. Je řazen primárně k principu jin. Rododendrony existují téměř ve všech velikostech a barevných variantách, nebude si problém z široké nabídky vybrat ten správný, právě pro vaši zahradu.

Bambus – průvodce člověka životem

Bumbus je velni důležitou rostlinou, která je spojována s čínským způsobem života a tudíž i s pravidly feng-šuej. V Číně je bambus charakterizován jako průvodce člověka ve všech jeho složitých životních situacích.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies