Moderní zahrada ve stylu Feng-šuej – 3.díl

Nejenom zahradní prvky, ale také rostliny a stromy, by měly být  v dokonalé harmonii. Ve zkratce by se tedy „jin“ mělo rovnat „jang“.

Japonská zahrada

Vhodné rostliny a stromy se silným podílem jin

Mezi rostliny, které vaší zahradě přinesou dostatečný příliv "jin", patří magnólie, meruňky, broskvoně, jasmíny, rododendrony, růže, atd.

Vhodné rostliny a stromy se silným podílem jang

Mezi rostliny, které vaší zahradě přinesou dostatečný příliv "jang", patří vrby, pivoňky, orchideje, třešně, chryzantémy, bambusy.

Barvy, vůně květin hrají důležitou roli

Vytvořit zahradu ve stylu feng-šuej je poměrně složitý úkol. Musíte vědět, kde který prvek přesně dát, aby nebyl porušen přítok pozitivní energie čchi. Tak je tomu také u výběru vhodných stromů a květin. V zahradě ve stylu feng-šuej se klade velký důraz na barvu a vůni.

Zahrada musí působit harmonicky, nikoliv přepláceným dojmem. Vyvarujte se proto razantnějších variací, které by nevypadali esteticky dobře. Snažte se, aby se v zahradě vyskytovaly pouze určité odstíny barev.

Listnaté a nebo jehličnaté stromy?

Feng-šuej dává přednost stromům stálezeným, nejlépe jehličnatým. Listnaté stromy jsou sice krásné, ale bohužel na zimu opadají, tudíž ztrácejí přísun pozitivní energie čchi, která je pro zahradu a také lidi velmi důležitá. Dávejte také pozor na to, aby vysoké stromy nerostly příliš blízko domu.

O energetické síle stromů rozhoduje také jejich stanoviště. Rostou-li stromy v blízkosti tekoucí vody, jsou symbolem pohybu. Pokud naopak stromy rostou u stojaté vody, jsou symbolem klidu a uvolnění.

V příštím díle seriálu Moderní zahrada ve stylu feng-šuej, si povíme více o symbolice nejvíce používaných stromů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies