Mléčné dezerty

Vánoce už jsou sice za námi, ale to rozhodně neznamená, že si nějaký lahodný deztert nemůžeme dopřát. Vyzkoušejte mléčné dezerty. Máme tady pro vás pár tipů jak na to, aby sladká tečka chutnala opravdu výborně.

Tiramisu na talíři

Zapomeňte na ztužovače a další nepřirozené pomocníky

Jednou ze zásad správné přípravy dezertů je, vyhýbat se ztužovačům do šlehačky. Snažte se, aby byl dezert co nejvíce přírodní. Možná nebude na první pohled vypadat úplně dokonale, ale chuť dezertu bude výborná. Hlavně také uděláte hodně pro své zdraví. Proč přidávat do jídla zbytečnou chemii navíc.

Raději tuky živočišné

Možná všude slyšíte, že máme s ohledem na zdraví upřednostňovat tuky rostlinné, ale tady to platí právě naopak. Důležitým předpokladem pro přípravu chutného nezertu je právě použití kvalitního živočišného tuku a smetany. Ve srovnání s rostlinnými alternativami jsou nenahraditelné. Nevýhodou je vyšší cena, ale opravdu se vyplatí zaplatit více peněz a pochutnat si na opravdové delikatese.

Ruční práce

Ruční mixér nechte schovaný ve skřínce. Namasírujte si svaly a šlehačku si ušlehejte ručně. Ručně ušlehaná šlehačka na dezertu déle vydrží. Tímto způsobem do ní vmícháváte bublinky vzduchu pomalejí, tím pádem vydrží déle. Šlehačku nedošlehávejtze, aby se nesrazila.

Tvarohové dezerty

Tvaroh je velice oblíbenou surovinou pro přípravu dezertů. Vyberte si ten, který nemá vodovou konzistenci. Naše tvarohy jsou opravdu kvalitní, použijte nízkotučný, polotučný nebo tučný. Také tady platí, že čím více tuku výrobek obsahuje, tím bude jeho chuť lahodnější.

Úžasné mascarpone

Holdujete tiramisu nebo jiným dobrotám z mascarpone? Vybírejte vždy takové mascarpone, které má krémovou konzistenci, ne pudinkovou.

Bude se vám také lépe pracovat s máslem, které je táhlé a vláčné, čili obsahuje co nejméně vody. V případě lámavého másla, se během zpracování odděluje tuk od mléčné složky. Dezert pak nebude to pravé ořechové.

A ještě jedna rada na závěr. V případě, že k přípravě dezertů nebo omáček používáte smetanu, nevařte ji. Úplně stačí smetanu zahřát na 80 C°. Když teplotu překročíte, oddělí se mléčná složka od tuku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies