Miniřízečky třikrát jinak

Řízky o velikosti jednohubek jsou vždy vítanou pochoutkou návštěv. Jejich obalování ale bývá zdlouhavé – poradíme vám proto, jak dobu přípravy zkrátit a představíme i jiné, méně tradiční úpravy řízků.

Maso nakrájené na malé kousky

Rychlé miniřízečky

500 g kuřecího masa na řízky (nejlépe kuřecí prsa), špetka soli, špetka pepře, 1/2 hrnku hladké mouky, hrnek strouhanky, 2 vejce, trocha oleje na osmažení.

Příprava

Kuřecí maso očistíme, naporcujeme na medailonky, osolíme, opepříme. Vejce smícháme ve větší misce s moukou, do ní vsypeme řízečky a vidličkou mícháme, až těstíčko přilne na všechny kousky. Do druhé, tentokrát ale uzavíratelné misky nasypeme půl hrnku strouhanky, přidáme řízečky, dosypeme zbytek strouhanky, víko zavřeme a třepáním misky dokončíme obalování. Obalené řízky smažíme na oleji a podáváme s chlebem a nakládanými okurkami.

Miniřízečky v kukuřičných lupíncích

500 g kuřecího masa, špetka soli, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžičky granulovaného česneku (nebo jeden propasírovaný čerstvý česnek), špetka Solamylu, 1 bílý jogurt, 2 vejce, 200 g kukuřičných lupínků, trocha oleje na smažení.

Příprava

Kuřecí maso očistíme, naporcujeme na malé řízečky, okořeníme solí, mletou paprikou, kari kořením a česnekem, přidáme trochu Solamylu, jeden bílý jogurt, 2 vejce, dobře promícháme a necháme alespoň 4 hodiny v lednici ustát. Poté maso obalíme v kukuřičných lupíncích, které jsme předtím mírně rozdrtili. Smažíme pomaličku na oleji, aby se maso stačilo dobře propéct.

Miniřízečky v tymiánovém těstíčku

500 g kuřecího masa, špetka soli, špetka pepře, lžíce tymiánu, 2 vejce, 1 hrnek mouky, 2 dcl mléka, trocha oleje.

Příprava

Kuřecí maso očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme. Z vejce, mouky a mléka, trošky soli, pepře a tymiánu připravíme těstíčko – dobře jej promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Kuřecí prsa namáčíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji.

U všech receptů jsou miniřízečky výborné nejen z kuřecího, ale i krůtího masa. Čekáte-li návštěvu, připravit si je můžete i dlouho předem - vynikající jsou totiž nejen teplé, ale i studené.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.2 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies