Minigolf na vaší zahradě

Baví vás venkovní hry? A proč si nehrát přímo na vaší zahradě? Relaxovat a bavit se zároveň můžete např. při minigolfu – tento jednoduchý sport není náročný na prostor ani na fyzičku a dokonale se u něj odreagujete od denních povinností!

Golfová hůl na trávě

Pravidla minigolfu

Minigolf je v podstatě zmenšenou verzí golfu. Podstatou hry je dostat míč do cílové jamky při minimálním počtu ran. Na každou jamku přitom máte sedm pokusů. Celkem je k dispozici 18 drah s nejrůznějšími překážkami. Nejlepší možný výsledek je tedy 18, nejvíce 126 ran.

Golf si oblíbila spousta známých českých osobností, například Jiří Korn, Roman Šebrle, Libor Bouček nebo Ondřej Soukup. Tato hra posiluje trpělivost a schopnost koncentrace.

zahradní minigolfGolfová dráha na vaší zahradě

Aby se na vaší zahradu vešlo všech 18 drah, museli byste pravděpodobně být majiteli zámeckého parku, což nepředpokládáme. Existují ale i menší minigolfové dráhy s pouhými devíti nebo také jen šesti dráhami. Při rozmístění drah je třeba přihlédnout k tomu, aby nestály pod opadavými stromy a aby byl zachován dostatečný odstup mezi jednotlivými dráhami.

Chcete mít na zahradě kousek skutečného greenu Pak budete muset patrně upravit celou půdu. Měla by totiž obsahovat minimálně deseticentimetrovou vrstvu štěrku a teprve na ni je vhodné uložit substrát ve vrstvě cca 20 – 30 cm. Plocha musí být dokonale rovná, aby se míček nekutálel sám od sebe ve směru spádu. Jako travní porost je nejvhodnější psineček výběžkatý. Trávu budete muset pravidelně sekat na výšku 4 – 7 mm a pravidelně ji rosit. Těsné okolí jamkoviště můžete nechat bez travního porostu a vysypat jej směsí křemičitého písku a vláknité rašeliny (1:2).

Mobilní dráhu využijete doma i venku

Pokud máte velmi malou zahradu, můžete využít i malých mobilních golfových drah – ty jsou vhodné jak pro venkovní, tak i vnitřní použití, takže na nich při špatném počasí můžete hrát doma. Jsou lehké, skladné a dobře omyvatelné. Některé obsahují i vyměnitelné překážky – různé mosty, tunely, špalíky a podobně. Nudit se s nimi tedy rozhodně nebudete!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies